Ξανά στο εδώλιο σήμερα οι Τούρκοι αξιωματικοί -Νέο αίτημα για την έκδοσή τους - iefimerida.gr

Ξανά στο εδώλιο σήμερα οι Τούρκοι αξιωματικοί -Νέο αίτημα για την έκδοσή τους

Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεύτερος γύρος» σήμερα στο Εφετείο της Αθήνας, για τους 8 Τούρκους, μετά το νέο αίτημα της γείτονος για την έκδοσή τους.

Μπορεί ο Αρειος Πάγος να αποφάσισε, στον ανώτατο βαθμό, να μην εκδοθούν στη γείτονα οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, ωστόσο, τρεις εξ αυτών θα κάτσουν ξανά σήμερα στο εδώλειο, καθώς εξετάζεται το δεύτερο αίτημα που έχει υποβληθεί σχετικά, από την Τουρκία.

Σήμερα, ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου θα βρεθούν οι τρεις πρώτοι αξιωματικοί, ενώ το αίτημα για τους υπόλοιπους 5 θα συζητηθεί στις 4 και στις 5 Μαΐου. Ωστόσο, το...part two έρχεται μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, οι δικαστές του οποίου είπαν προ μηνών ένα τρανταχτό «όχι» στο τουρκικό αίτημα με το σκεπτικό ότι οι αξιωματικοί δεν θα έχουν μία δίκαιη δίκη στη γειτονική χώρα. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι δικαστές του Εφετείου δεν θα διαφωνήσουν με την απόφαση των ανώτατων δικαστών, συνεπώς το νέο αίτημα δεν φαίνεται ότι θα έχει τύχη.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, σε μία ανοικτή διαδικασία και με παρόντες τους τρεις αξιωματικούς και τους δικηγόρους τους, Χρίστο Μυλωνόπουλο και Όμηρο Ζέλιο. Συγκεκριμένα, ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών προσάγονται σήμερα το μεσημέρι οι Suleyman Ozkaynakci, Abdullah Yetik και Ferudum Caban για να εξεταστεί το νέο αίτημα έκδοσης που έχει υποβάλει η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.

Το δεύτερο αίτημα των Τουρκικών αρχών για έκδοση των οκτώ κατατέθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2017 στις ελληνικές αρχές, τέσσερις μόλις ημέρες μετά την οριστική άρνηση του Αρείου Πάγου να εκδώσει τους οκτώ στρατιωτικούς στην Τουρκία.

Οι 8 πάντως, οι οποίοι έχουν αρνηθεί την συμμετοχή τους στο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, παραμένουν στην Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου, καθώς εκκρεμούν ακόμη οι σχετικές αποφάσεις για την παροχή ασύλου που έχουν ζητήσει. Προκύπτει όμως ακόμη ένα θέμα, αφού στις 27 Απριλίου λήγει η προσωρινή κράτηση που τους έχει επιβληθεί για λόγους ασφαλείας και είναι πράγματι ένα ερώτημα τι θα αποφασίσει Εισαγγελία Εφετών και Ελληνική Αστυνομία.. Η Τουρκία ζητεί εκ νέου από την Ελλάδα την έκδοση των 8 με ένα ακόμη αδίκημα να προστίθεται σε αυτό.

Συγκεκριμένα εκζητούνται προκειμένου να δικαστούν για τα αδικήματα της απόπειρας δολοφονίας κατά του προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκικής, της απόπειρας κατάργησης της Κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας, της απόπειρας κατάργησης της Τουρκικής συνταγματικής τάξης , της απόπειρας κατάργησης της μεγάλης εθνοσυνέλευσης, λεηλασία (αφορά την αρπαγή του ελικοπτέρου με το οποίο ήρθαν στην Ελλάδα, καθώς και για πρόκληση ζημίας στη δημόσια περιουσία της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τούρκοι Τούρκοι αξιωματικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ