Εκκληση για νόμιμες και ασφαλείς οδούς σε όσους έχουν ανάγκη έκανε ο ΟΗΕ - iefimerida.gr

Εκκληση για νόμιμες και ασφαλείς οδούς σε όσους έχουν ανάγκη έκανε ο ΟΗΕ

Φωτογραφία: ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αξιόπιστες και νόμιμες οδούς για την ασφαλή διέλευση όσων έχουν ανάγκη, σε διεθνή ύδατα ζήτησε ο ΟΗΕ μετά το ναυάγιο στη Λέσβο.

Ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ, σε ανακοίνωση του οργανισμού, έκανε για μία ακόμα φορά έκκληση για ασφαλείς διόδους με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, συνολικά 9 σοροί (6 γυναίκες, 2 άνδρες και 1 παιδί), ενώ έχουν επίσης περισυλλεγεί σώες 2 γυναίκες, η μία εκ των οποίων έγκυος και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού από τις τουρκικές Αρχές, έχουν περισυλλεγεί εντός τουρκικών χωρικών υδάτων 7 σοροί (6 άνδρες και 1 παιδί).

Οι δύο γυναίκες που επέζησαν, ανέφεραν στο προσωπικό της Υ.Α. ότι βρίσκονταν σε ένα πλεούμενο με 20-25 επιβαίνοντες, όταν αυτό ανατράπηκε γύρω στις 10 μ.μ. το βράδυ της Κυριακής.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που διασχίζουν το Αιγαίο μειώθηκε δραστικά την περασμένη χρονιά, αλλά αυτό το τραγικό περιστατικό αναδεικνύει, ότι οι κίνδυνοι και το ενδεχόμενο να χάσουν αυτοί οι άνθρωποι τη ζωή τους, παραμένει πολύ πιθανό», ανέφερε ο κ. Λεκλέρκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, περίπου 4.900 άνθρωποι έχουν επιχειρήσει το πέρασμα από την Τουρκία στην Ελλάδα αυτή τη χρονιά συγκριτικά με το 2016, που σημειώθηκαν 173.450 αφίξεις.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ναυάγιο Λέσβος ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ