Ν. Αφρική: Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη του εκατομμυριούχου κληρονόμου – Φέρεται ότι δολοφόνησε με τσεκούρι την οικογένειά του - iefimerida.gr

Ν. Αφρική: Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη του εκατομμυριούχου κληρονόμου – Φέρεται ότι δολοφόνησε με τσεκούρι την οικογένειά του

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δίκη, μιας από τις πιο απάνθρωπες υποθέσεις δολοφονίας, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας στη Νότια Αφρική.

Ο Χένρι βαν Μπρέντα κατηγορείται ότι δολοφόνησε με τσεκούρι τον πατέρα του Μάρτιν, τη μητέρα του Τερέζα και τον αδερφό του Ρούντι ενώ επιχείρησε να σκοτώσει και την αδερφή του Μάρλι στο Κέιπ Τάουν το 2015.

Αν αθωωθεί, θα κληρονομήσει κάτι παραπάνω από 14 εκατ. ευρώ.

Το πρωί της Δευτέρας, ο 21χρονος κληρονόμος δήλωσε αθώος υποστηρίζοντας ότι ήταν κλειδωμένος στο μπάνιο, έντρομος ενώ ένας άνδρας με τσεκούρι κατακρεούργησε την οικογένειά του.

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι από τις φωνές του ξύπνησε ο 54χρονος πατέρας του, ο οποίος προσπάθησε να σώσει το γιο του αλλά ο δολοφόνος τον σκότωσε με το τσεκούρι.

«Ο δολοφόνος γελούσε δυνατά» τόνισε.

Παρά το γεγονός ότι ο βαν Μπρέντα παρακολουθούσε, ο δολοφόνος, που φορούσε μάσκα, συνέχισε τη δολοφονική του δράση. Πρώτα σκότωσε τη μητέρα του Τερέζα, 55 ετών και έπειτα επιχείρησε να δολοφονήσει και την αδερφή του Μάρλι.

Αφού σκότωσε όλα τα μέλη της οικογένειάς του και άφησε την αδερφή του να ψυχορραγεί, ο δολοφόνος, όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, στράφηκε προς το μέρος του και τον μαχαίρωσε.

Με τον αδερφό του να κείτεται νεκρός, ο κατηγορούμενος κατάφερε να παλέψει με τον υποτιθέμενο δολοφόνο και να του αρπάξει το τσεκούρι. Όταν ο δράστης του επιτέθηκε με μαχαίρι, τότε ο 21χρονος σήμερα Χένρι βαν Μπρέντα πάλεψε σκληρά και τον απώθησε.

Καθώς ο δράστης έφυγε από τις σκάλες, ο βαν Μπρέντα τον κυνήγησε και του πέταξε το τσεκούρι, πριν τραυματιστεί ο ίδιος.

Σύμφωνα με αναφορές, ωστόσο, οι πληγές που έφερε ο κατηγορούμενος ήταν επιφανειακές και οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι τις έκανε ο ίδιος στον εαυτό του.

Στις κατηγορίες, ότι καθυστέρησε να ειδοποιήσει σε βοήθεια, τέσσερις ολόκληρες ώρες, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δε θυμόταν ποιον αριθμό να καλέσει.

Μάλιστα είπε ότι κάλεσε τη φίλη του για να του πει τον αριθμό αλλά εκείνη δεν απάντησε.

Αφού έκανε έκανε τσιγάρο για να ηρεμήσει, επέστρεψε στο λουτρό αίματος στον πάνω όροφο και έπειτα λιποθύμησε.

«Άκουγα τον Ρούντι και είδα τη Μάρλι να κινούνται προς τη μητέρα μου η οποία ήταν ακίνητη. Μετά λιποθύμησα» ισχυρίστηκε.

Ξύπνησε ώρες αργότερα και τότε κάλεσε σε βοήθεια.

Ο αστυνομικός που πήγε πρώτος στο σπίτι είπε ότι ο κατηγορούμενος μύριζε αλκοόλ και όταν άνοιξε στην πόρτα ήταν νευρικός, δεν έκλαιγε αλλά ήταν συναισθηματικά φορτισμένος.

Στη δίκη, ο Βαν Μπρέντα έμοιαζε αμέτοχος. Η αδερφή του Μάρλι, πλέον στα 18 της χρόνια βρίσκεται στη λίστα των μαρτύρων κατηγορίας κατά του αδερφού της αλλά οι δικαστικές αρχές είναι ακόμα διστακτικές για το αν θα πρέπει να καταθέσει.

Η Μάρλι, η μοναδική επιζήσασα και μάρτυρας, λέγεται ότι δε θυμάται τίποτα από τη νύχτα που ο δράστης της έκοψε το λαιμό και την άφησε σε κώμα.

Τα αδέρφια είχαν επαφή μόνο με επίβλεψη από τη στιγμή της τριπλής δολοφονίας.

Ο βαν Μπρέντα αρνείται τις κατηγορίες για την τριπλή δολοφονία, την απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και την παρακώλυση δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χένρι βαν Μπρέντα δολοφονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ