Ολάντ: Θα ψηφίσω Μακρόν -Κίνδυνος για τη Γαλλία η Λεπέν - iefimerida.gr

Ολάντ: Θα ψηφίσω Μακρόν -Κίνδυνος για τη Γαλλία η Λεπέν

Φωτογραφία: AP/ Georges Gobet
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Εμάνουελ Μακρόν, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και προειδοποίησε ότι η Μαρίν Λεπέν αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα.

«Η παρουσία της ακροδεξιάς για μία ακόμη φορά αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα μας», είπε ο Ολάντ, αναφερόμενος στην αρχηγό του Εθνικού Μετώπου και προειδοποίησε για τις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του προγράμματος της Λεπέν. «Η αγοραστική δύναμη των Γάλλων θα περιοριστεί αν κερδίσει η Λεπέν και αν η Γαλλία φύγει από την ευρωζώνη... Υπάρχει ο κίνδυνος απομόνωσης της Γαλλίας αλλά και της ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ενωση», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Αντιμέτωποι με την τρομοκρατική απειλή, που απαιτεί αλληλεγγύη και συνοχή της χώρας, η ακροδεξιά θα διχάσει βαθιά τη Γαλλία, στιγματίζοντας μέρος των συμπολιτών μας για την καταγωγή ή τη θρησκεία τους», προειδοποίησε ακόμη ο Ολάντ.

«Για αυτό, αντιμέτωποι με τέτοιο κίνδυνο, δεν είναι δυνατόν να είμαστε σιωπηλοί ή αδιάφοροι. Η κινητοποίηση είναι απαραίτητη, όπως και η σαφήνεια των επιλογών. Εγώ, θα ψηφίσω τον Εμάνουελ Μακρόν», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι ο εν λόγω υποψήφιος υπερασπίζεται τις αξίες που επιτρέπουν στους Γάλλους να είναι ενωμένοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ