Madame Figaro: Ο Μακρόν ανέβασε τη γυναίκα του στη σκηνή, αν είναι δυνατόν! [εικόνες] - iefimerida.gr

Madame Figaro: Ο Μακρόν ανέβασε τη γυναίκα του στη σκηνή, αν είναι δυνατόν! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανένας πολιτικός υποψήφιος πρόεδρος δεν τόλμησε ποτέ αυτή την σκηνοθεσία, γράφει το συντηρητικό περιοδικό Madame Figaro και ξαψαχνίζει την εμφάνιση του ζεύγους, με μπόλικη δόση κακίας και ειρωνείας.


«Την Κυριακή, 23 Απριλίου, μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν ανέβηκε στο πατάρι που είχε στηθεί στο Parc des expositions, συνοδεύομενος από την σύζυγό του. Χέρι χέρι, με συγκινημένο χαμόγελο, χαιρέτησαν μαζί το «κοινό» τους», γράφει το άρθρο.

Madame Figaro: Ο Μακρόν ανέβασε τη γυναίκα του στη σκηνή, αν είναι δυνατόν! [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Και συνεχίζει:
«Το 2007 ο Νικολά Σαρκοζί ανέβηκε μόνος και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο, στο πατάρι στο γραφείο του. Και μόνο μερικές ώρες αργότερα είχε γιορτάσει την νίκη του με την τότε σύζυγό του Σεσίλια. Το 2002, ο Ζακ Σιράκ είχε σεβαστεί το ίδιο τελετουργικό και εμφανίστηκε με την σύζυγό του μετά την επίσημη ομιλία του ως πρόεδρος δημοκρατίας, στην πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού. Οσο για την Βαλερί Τριερβελέρ δεν είχε καν εμφανιστεί στο πατάρι στην πλατεία της Βαστίλλης, την ημέρα της νίκης του Φρανσουά Ολάντ. Είχε μείνει στην σκιά, δίπλα».

Madame Figaro: Ο Μακρόν ανέβασε τη γυναίκα του στη σκηνή, αν είναι δυνατόν! [εικόνες] | iefimerida.gr 1


«Πώς λοιπόν να εξηγήσουμε αυτή την πρωτοβουλία του Μακρόν; «Είναι τρομερή έκπληξη. Αυτές είναι εικόνες που βλέπουμε κυρίως στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ή τις βλέπουμε στις ΗΠΑ με τον Τραμπ και τον Ομπάμα. Δείχνουν τον πόθο του Μακρόν να μπει γρήγορα στο μοντέλο του προέδρου», απαντάει στο περιοδικό ο κοινωνιολόγος Jamil Dakhlia.
Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας ότι ο Μακρόν το έκανε για να δείξει ότι η Μπριζίτ Τρονιέ έπαιξε ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία. «Ηταν υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, κατά κάποιο τρόπο. Τον έφερε σε επικοινωνία με πολλές προσωπικότητες. Στις μετακινήσεις του, εκείνη έπαιξε τον ρόλο του μεσάζοντα με τους Γάλλους», λέει.

Madame Figaro: Ο Μακρόν ανέβασε τη γυναίκα του στη σκηνή, αν είναι δυνατόν! [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Madame Figaro: Ο Μακρόν ανέβασε τη γυναίκα του στη σκηνή, αν είναι δυνατόν! [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Παρότι το γεγονός να ανέβει στο πατάρι δείχνει καλωσύνη, ωστόσο ο κοινωνιολόγος πιστεύει ότι είναι μια επικίνδυνη κίνηση. «Κυρίως γιατί είναι μια προεδρική σκηνοθεσία, δεν γίνεται να είναι κι εκείνη μέσα. Επιπλέον, όταν εμφανίζεις τη γυναίκα σου υπάρχει μια υποψία παρασπονδίας. Δεν είναι εκείνη που εκλέγουν οι πολίτες. Δεν έπρεπε να παρέμβει δημόσια και να ανέβει στο πατάρι σε αυτή τη φάση. Είναι πραγματικά μια οριακή κίνηση».
Η εμφάνιση του ζεύγους Μακρόν στο πατάρι του parc des Exposition, ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη. Από την στιγμή που παραιτήθηκε από την εκπαίδευση, η Μπριζίτ Τρονιέ βρίσκεται πάντα δίπλα του. «Μπριζίτ, έλα μαζί μου! Ναι, έλα!» της είχε πει ήδη ο Μακρόν στη σκηνή του θεάτρου Antoine όταν μίλησε στην προεκλογική περίοδο και την φίλησε μπροστά στους συγκεντρωμένους οπαδούς του. «Ο Εμανουέλ Μακρόν το χρειάζεται αυτό. Ξεκινάει από την άποψη ότι είναι καλύτερα με δύο», δήλωσε η Alix Bouilhaguet, συγγραφέας του βιβλίου Couloir de Madame.

Madame Figaro: Ο Μακρόν ανέβασε τη γυναίκα του στη σκηνή, αν είναι δυνατόν! [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Ο επικοινωνιολόγος Stephen Bunard, αναλύει τη σκηνή: «Ο Μακρόν ανεβαίνει τα σκαλιά κρατώντας την Μπριζίτ με το δεξί χέρι, το «κυρίαρχο». Αλλά μόλις κάνει μερικά βήματα στη σκηνή, προσθέτει και το αριστερό του για να κρατήσει το χέρι της γυναίκας του», διαπιστώνει ο ειδικός. «Το αριστερό χέρι είναι του αυθορμητισμού, μιλάει και λέει ότι υπάρχει πραγματικά διάθεση να μοιραστείς πράγματα».
Αλλά αν η συμπεριφορά του Μακρόν μοιάζει φυσική και χαλαρή, η συμπεριφορά της Μπριζίτ Τρονιέ προκαλεί ερωτήματα. Αν και μας έχει συνηθίσει να είναι ευέλικτη με τα μίντια, στη σκηνή δεν είναι τόσο χαλαρή όσο συνήθως. «Θα έλεγα απλά ότι δεν ξέρει πως να σταθεί», παρατηρεί ο Stephan Bunard, μιλώντας στο περιοδικό.

Madame Figaro: Ο Μακρόν ανέβασε τη γυναίκα του στη σκηνή, αν είναι δυνατόν! [εικόνες] | iefimerida.gr 5


«Το κεφάλι της έχει κλίση σαν να θέλει να αποτραβηχτεί. Ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν σηκώνει το χέρι στο σήμα της νίκης, εκείνη κρατάει τα χέρια μπροστά σαν να λέει «ευχαριστώ, αλλά είναι υπερβολή».
«Η Μπριζίτ το παράκανε με τη δημοσιότητα; αναρωτιέται το γαλλικό περιοδικό, με κακία.
«Μόλις φτάνει στη σκηνή, ξύνει το κεφάλι της, σαν να ψάχνει μια εξωτερική βοήθεια. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ανοίγει το στόμα σαν στρείδι, δηλαδή τα χείλη της μπαίνουν στο στόμα, σημάδι αμηχανίας. Αυτή η έκφραση παρατηρείται κυρίως σε γυναίκες οι οποίες όταν τις κοιτάζουν πολύ σφίγγουν τα χείλη προς τα μέσα, αυτά που θεωρούνται στοιχεία έλξης».

Madame Figaro: Ο Μακρόν ανέβασε τη γυναίκα του στη σκηνή, αν είναι δυνατόν! [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ madame figaro μακρον σύζυγος κακία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ