Μεξικό: Κύμα βίας μεταξύ συμμοριών- 35 νεκροί μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο - iefimerida.gr

Μεξικό: Κύμα βίας μεταξύ συμμοριών- 35 νεκροί μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι διαμάχες μεταξύ των συμμοριών στο Μεξικό έχουν αυξηθεί σημαντικά από την μέρα που συνελήφθη ο αρχηγός του καρτέλ, Joaquin «El Chapo» Guzman, τον περασμένο χρόνο.

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Μεξικό, σύμφωνα με τους τοπικούς υπάλληλους. Μόνο το πρωί της Κυριακής σε μια συγκεκριμένη πολιτεία σκοτώθηκαν 12 άτομα.

Μεξικό: Κύμα βίας μεταξύ συμμοριών- 35 νεκροί μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο | iefimerida.gr 0

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνουν οι τοπικές αρχές, άλλα 6 πτώματα βρέθηκαν στο Veracruz, ενώ ακόμη 9 σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ συμμοριών που ανταγωνίζονται για το εμπόριο ναρκωτικών, στα βουνά της δυτικής ακτής του Μεξικού.

Μεξικό: Κύμα βίας μεταξύ συμμοριών- 35 νεκροί μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο | iefimerida.gr 1

Τον Ιανουάριο του 2014 η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε καταφέρει να ελέγξει επιτυχώς την περιοχή Michoacan για παραπάνω από ένα χρόνο και να σταματήσει τις βιαιότητες που πραγματοποιούσαν σε καθημερινή βάση οι συμμορίες της περιοχής.

Η περιοχή αυτή, και ειδικότερα η πολιτεία Guerrero, μετατρέπεται συχνά σε πεδίο μαχών καθώς εκεί καλλιεργείται το όπιο, το οποίο χρησιμοποιούν για την δημιουργία της ηρωίνης.

Η βία στο Μεξικό έχει αυξηθεί δραματικά από το 2011 και μετά. Τον περασμένο Μάρτιο καταγράφηκαν 2020 δολοφονίες, αριθμός που είναι ο υψηλότερος από τον Ιούνιο του 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεξικό συμμορίες Ναρκωτικά βία νεκροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ