Με χαιρετισμό Τσίπρα το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών στο Ζάππειο -Συμμετέχουν 10 κράτη με ιστορία - iefimerida.gr

Με χαιρετισμό Τσίπρα το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών στο Ζάππειο -Συμμετέχουν 10 κράτη με ιστορία

Φωτογραφία: wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησαν νωρίς το πρωί οι εργασίες του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών στο Ζάππειο.

Έπειτα από ενάμιση χρόνο προετοιμασίας στο υπουργείο Εξωτερικών, οι υψηλοί αξιωματούχοι, στην πλειονότητά τους υπουργοί Εξωτερικών, 10 κρατών (Κίνας, Ινδίας, Ιράκ, Ιράν, Αιγύπτου, Ελλάδας, Ιταλίας, Μεξικού, Περού και Βολιβίας) που αντιπροσωπεύουν Αρχαίους πολιτισμούς, βρίσκονται στην Αθήνα για να θεμελιώσουν την πρώτη Υπουργική Διάσκεψη του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών.

Τις εργασίες της Υπουργικής Διάσκεψης του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών κήρυξε στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τα κράτη μέλη που συμμετέχουν στο Φόρουμ καλούνται να διαδραματίσουν σήμερα έναν ειδικό ρόλο, καθώς ο Πολιτισμός, που εξακολουθεί να είναι επίκαιρος και να επηρεάζει την ανθρωπότητα, συνιστά μορφή ήπιας ισχύος, αλλά και οικονομική δύναμη.

Βασικός στόχος της ελληνικής διπλωματίας είναι η οικοδόμηση «θετικής ατζέντας» συνεργασίας στις διεθνείς σχέσεις, αλλά και ανάδειξης του πολυδιάστατου ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας στο διεθνές περιβάλλον.

Στη συνάντηση θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Κινέζος ομολόγός του Γουάνγκ Γί.

Τα 10 κράτη από 4 ηπείρους που συμμετέχουν, αντιπροσωπεύουν το 40% του παγκοσμίου πληθυσμού, με κοινό μήνυμα ότι ο Πολιτισμός, που εξακολουθεί να είναι επίκαιρος και να επηρεάζει την ανθρωπότητα, συνιστά μορφή ήπιας ισχύος, αλλά και οικονομική δύναμη.
Προσδοκίες για να αξιοποιηθεί προς όφελος της ειρήνης και των λαών, η δυνατότητα σύμπλευσης και οι συνεργασίες μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών, εξέφρασαν οι συνδιοργανωτές του εγχειρήματος, ο Νίκος Κοτζιάς και ο Κινέζος ομόλογός του Γουάνγκ Γι.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρέμβουν στο πλαίσιο της Διάσκεψης και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τους τρόπους αξιοποίησης του Πολιτισμού για την προώθηση συνεργασιών.

Στις 13:00 αναμένεται ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Φόρουμ, μετά τις 15.30, θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φορουμ αρχαίων πολιτισμών
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ