Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μακρόν, κόντρα στη Λεπέν - iefimerida.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μακρόν, κόντρα στη Λεπέν

Φωτογραφία: Associated Press

Ξεκάθαρα προς τον Μακρόν, κόντρα στην ακροδεξιά Λεπέν στρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του δεύτερου γύρου των Γαλλικών εκλογών, ο οποίος αρχικά είχε στηρίξει τον Μελανσόν.

Από το Μέγαρο Μαξίμου επίσημο σχόλιο δεν υπήρξε μέχρι αργά χθες βράδυ, ωστόσο, τον τόνο έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου που με ανάρτησή της στο twitter σχολίασε: «Αριστερή στάση ευθύνης από το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας. Δεδομένη η τεράστια αντίθεσή του με Μακρόν, καλεί σε καταψήφιση της Λεπέν».

Και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε: «Ψηφίζουμε και με τα δύο μας χέρια Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Δεν χρειάζονται μιζέριες και γκρίνιες, χρειάζεται η γαλλική ακροδεξιά να καταγράψει το μικρότερο δυνατό ποσοστό στον δεύτερο γύρο. Χρειάζεται ένα πανδημοκρατικό μέτωπο απέναντι στις ιδέες που εκπροσωπεί η γαλλική ακροδεξιά. Αν ο Μακρόν γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας η Αριστερά μπορεί και πρέπει να του κάνει προγραμματική αντιπολίτευση».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έδωσε με τη σειρά του το στίγμα γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης : «Για τον β' γύρο των Γαλλικών προεδρικών εκλογών λέμε καθαρά: Δημοκρατική πανστρατιά κατά της ακροδεξιάς Λεπέν, όπως ζητά και το Γαλλικό ΚΚ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμανουέλ Μακρόν Μαρίν Λεπέν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ