Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά και Ρώσοι στηρίζουν τη Λεπέν - iefimerida.gr

Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά και Ρώσοι στηρίζουν τη Λεπέν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γερμανικό ευρωσκεπτικιστικό ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» έσπευσε να συγχαρεί τη Μαρίν Λεπέν για την πρόκρισή της για πρώτη φορά στον τελικό γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Η καλή επίδοση της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, που ξεπέρασε το φράγμα των επτά εκατομμυρίων ψήφων, είναι μια ακόμη ένδειξη ότι «το πατριωτικό κίνημα πραγματικά ενισχύεται στην Ευρώπη», είπε ο Αντρέ Πόγκενμπουργκ, επιτελικό στέλεχος της AfD.

Κατά τη γνώμη του μια νίκη στην αναμέτρηση της 7ης Μαίου «είναι εφικτή, αλλά όχι απαραίτητα πιθανή»...

Στο πλευρό της Λεπέν έσπευσε και ο Γκέερτ Βίλντερς, ο Ολλανδός ηγέτης του αντι-ισλαμικού, αντιμεταναστευτικού Κόμματος της Ελευθερίας χαιρετίζοντας το αποτέλεσμα ως «λαμπρή μέρα για τους πατριώτες στη Γαλλία και αλλού, που θέλουν περισσότερη εθνική κυριαρχία και λιγότερη ΕΕ και μετανάστευση.»

Ο Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, επικεφαλής της αυστριακής ακροδεξιάς συνεχάρη την «πολιτική εταίρο του στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν, η οποία κατέγραψε σήμερα ένα ιστορικό σκορ»: «η πατριωτική άνοιξη στην Ευρώπη γιορτάζει μια νέα επιτυχία. Το παλαιό σύστημα των κομμάτων της αριστεράς και της δεξιάς γι'άλλη μια φορά τιμωρήθηκε.»

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσικής Κάτω Βουλής, Κονσταντίν Κοσάτσεφ, με ανάρτησή του στο Facebook στηρίζει την Μαρίν Λεπέν. «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», λέει...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ