Φιγιόν: Στηρίζω Μακρόν, δεν υπάρχει άλλη λύση από την καταψήφιση της άκρας Δεξιάς - iefimerida.gr

Φιγιόν: Στηρίζω Μακρόν, δεν υπάρχει άλλη λύση από την καταψήφιση της άκρας Δεξιάς

Φωτογραφία: AP Photo/Michel Euler
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο συντηρητικός υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν εξέφρασε ανοικτά την στήριξή του στον Μακρόν στον β’ γύρο.

«Δεν το κάνω ελαφρά τη καρδιά, αλλά η αποχή δεν είναι επιλογή. Πολλώ δε μάλλον που ένα κόμμα όπως το Εθνικό Μέτωπο είναι κοντά στην εξουσία» δήλωσε θυμίζοντας: «Είναι γνωστό για τις μισαλλόδοξες απόψεις του το κόμμα που ίδρυσε ο Ζαν Μαρίν Λεπέν.

Δεν υπάρχει άλλη λύση από την καταψήφιση της άκρας δεξιάς. Συνεπώς θα στηρίξω τον Εμανουέλ Μακρόν».

Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των exit polls, ο Φιγιόν ζήτησε από τους Γάλλους πολίτες να σκεφτούν το καλύτερο για τα παιδιά τους, θυμίζοντας τη βία του Εθνικού Μετώπου.

«Δεν κατάφερα να σας πείσω. Τα εμπόδια ήταν πολύ δύσκολα. Αναλαμβάνω την ευθύνη, αυτή η νίκη είναι δική μου και θα τη φέρω μόνος. Μην διαλύεστε, μείνετε ενωμένοι, πιστέψτε με πως οι δυνάμεις σας θα μετρήσουν.Η Γαλλία τις έχει ανάγκη. Η αποχή δεν είναι επιλογή», δήλωσε μετά τα exit polls ο Φιγιόν.

«Το Εθνικό Μέτωπο έχει μια ιστορία γνωστή για τη βία και τη μη αποδοχή. Σας διαβεβαιώ πως οι εξτρεμιστές δεν θα φέρουν παρά διχασμό. Ο εξτρεμισμός μόνο δυστυχία μπορεί να φέρει. Δεν υπάρχει άλλη λύση από την καταπολέμηση της ακροδεξιάς», πρόσθεσε.

«Ψηφίζω Μακρόν», τόνισε.

«Σκεφτείτε για το καλύτερο για την χώρα σας και τα παιδιά σας. Το όνειρό μου είναι να ζείτε σε μια χώρα ελεύθερη, μια χώρα χωρίς μισαλλοδοξία, μια χώρα που την διέπουν δημοκρατίες», συμπλήρωσε.

«Το μέλλον της Γαλλίας πρέπει να μας ενώσει. Εχω εμπιστοσύνη σε εσάς. Ζήτω η Γαλλία, ζήτω η γαλλική Δημοκρατία», κατέληξε ο Φρανσουά Φιγιόν.


Πηγή: Φιγιόν: Στηρίζω Μακρόν - Σκεφτείτε για το καλύτερο για την χώρα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/332966/figion-stirizo-makron-skefteite-gia-kalytero-gia-tin-hora#ixzz4f6NzB3Zs

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ