Οι Γάλλοι του εξωτερικού στις κάλπες: Από το Λονδίνο έως το Βερολίνο και από το Μόντρεαλ έως το Χονγκ Κονγκ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Οι Γάλλοι του εξωτερικού στις κάλπες: Από το Λονδίνο έως το Βερολίνο και από το Μόντρεαλ έως το Χονγκ Κονγκ [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το Λονδίνο έως το Βερολίνο και από το Μόντρεαλ έως το Χονγκ Κονγκ οι Γάλλοι του εξωτερικού έσπευσαν να ψηφίσουν για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Μάλιστα πολλοί από αυτούς χρειάστηκε να είναι οπλισμένοι με πολύ υπομονή, αφού οι ουρές που είχαν σχηματιστεί στα εκλογικά κέντρα ήταν μεγάλες.

Τεράστιες ουρές σε εκλογικά τμήματα του Μόντρεαλ, του Λονδίνου, του Βερολίνου, του Δουβλίνου, της Μαδρίτης.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο είναι υπεύθυνο για την διεξαγωγή των εκλογών στο εξωτερικό, ανακοίνωσε ότι σε κάποιες πόλεις--κυρίως στο Μόντρεαλ του Καναδά--η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη--πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες εκλογές--ώστε έξω από τα εκλογικά τμήματα να σχηματίζονται τεράστιες ουρές. Οι Γάλλοι ψηφοφόροι στο Μόντρεαλ ανέρχονται σε 57.762.

Μεγάλη αναμονή είχαν οι Γάλλοι ψηφοφόροι στο Λονδίνο και στο Βερολίνο. Στις ΗΠΑ όπου είναι εγγεγραμμένοι 119.773 Γάλλοι ψηφοφόροι, εκ των οποίων οι 11.242 στην Ουάσινγκτον, περίπου 30% περισσότεροι είναι εκείνοι που ψήφισαν σε σχέση με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2012, σύμφωνα με στοιχεία της γαλλικής πρεσβείας . Η ψηφοφορία διεξήχθη σε 69 εκλογικά τμήματα της χώρας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Γάλλοι ψηφοφόροι προσήλθαν σε 54 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων τα 42 στο Λονδίνο όπου εγγεγραμμένοι είναι 72.000.
Ουρές σχηματίζονταν μπροστά από την γαλλική πρεσβεία στο Βερολίνο. Στην πόλη εγγεγραμμένοι είναι 12.000 Γάλλοι ψηφοφόροι.

Οι ουρές στο Μόντρεαλ

Υπομονετικά περίμενα οι Γάλλοι ψηφοφόροι και στο Λονδίνο

Plusieurs centaines de mètres de queue pour voter au lycée de Wembley où votent une partie des Français de Londres pic.twitter.com/J5uhXD4xDJ

Και στο Χονγκ Κονγκ οι Γάλλοι του εξωτερικού άσκησαν το εκλογικό του δικαίωμα

1 heure d'attente pour voter à mon bureau de vote. #HongKong #Presidentielle2017 pic.twitter.com/zLBppy3BYZ

Γαλλικές εκλογές και στο Τόκυο

Mobilisation impressionnante des Français à Tokyo #Presidentielle2017 , 1h30 à 2h d'attente devant l'ambassade. pic.twitter.com/k5vdiBFmtn

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ