Dosny, το μεσαιωνικό χωριό που ψηφίζει πάντα πρώτο τον νικητή στη Γαλλία [εικόνες] - iefimerida.gr

Dosny, το μεσαιωνικό χωριό που ψηφίζει πάντα πρώτο τον νικητή στη Γαλλία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, τα εκλογικά αποτελέσματα αυτού του πανέμορφου μεσαιωνικού χωριού, αποτυπώνουν ακριβώς τον τελικό νικητή.

Το χωριουδάκι στην περιοχή Nièvre είναι σχεδόν ο τέλειος καθρέφτης της Γαλλίας. Από το 1981, το Donzy, με 1700 κατοίκους, ψηφίζει αυτόν που βγαίνει τελικά νικητής. Αυτό συνέβη στην προεδρική εκλογή του 2002 όταν ο ακροδεξιός Ζαν Μαρί Λεπέν πήρε 16,86% σε όλη τη Γαλλία και 16,87% στο Donzy.

Dosny, το μεσαιωνικό χωριό που ψηφίζει πάντα πρώτο τον νικητή στη Γαλλία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Dosny, το μεσαιωνικό χωριό που ψηφίζει πάντα πρώτο τον νικητή στη Γαλλία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το Donzy, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ποτάμια, τα Talvane και Nohain. Οι κάτοικοι καλλιεργούν σιτηρά ή εργάζονται στα τρία εργοστάσια που βρίσκονται στην περιοχή τους. Ο δήμαρχος Bernard Devin, αναφέρει ότι «το Donzy ψηφίζει όπως η Γαλλία, γιατί έχει αγρότες, εργάτες και εργαζομένους, όπως σε μια μεγάλη πόλη».

Η ευρύτερη περιοχή «La Nièvre» υπήρξε επί σειρά ετών κάστρο του Μιτεράν και παρέμεινε κάστρο του Σοσιαλιστικού κόμματος. Το ελικόπτερο του εκλιπόντος προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν προσγειωνόταν στο στάδιο του χωριού πολλές φορές τον χρόνο, όταν ο Μιτεράν ερχόταν να φάει στο σπίτι του φίλου του Henri Clément.

Dosny, το μεσαιωνικό χωριό που ψηφίζει πάντα πρώτο τον νικητή στη Γαλλία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η πολιτική ευαισθησία του χωριού παρέμεινε σοσιαλιστική ως το 2002, αφού ο σοσιαλιστής υποψήφιος Λιονέλ Ζοσπέν πήρε 4 ψήφους επιπλέον από τον ακροδεξιό Λεπέν στον πρώτο γύρο. Στον δεύτερο γύρο ψήφισαν τον Σιράκ.

«Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν ορισμένοι δεν είμαστε η απομονωμένη Γαλλία. Είμαστε ο προθάλαμος του Παρισιού. Δεχόμαστε την επιρροή της πρωτεύουσας. Πολλοί νέοι κάτοικοι ήρθαν εδώ τα τελευταία χρόνια. Εχουμε επιχειρήσεις που δουλεύουν με όλο τον πλανήτη. Δεν είμαστε κλεισμένοι σε μια αυλή».

Dosny, το μεσαιωνικό χωριό που ψηφίζει πάντα πρώτο τον νικητή στη Γαλλία [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Dosny, το μεσαιωνικό χωριό που ψηφίζει πάντα πρώτο τον νικητή στη Γαλλία [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Και σήμερα το βράδυ, γύρω στις 9, η Γαλλία περιμένει από το Dosny να δείξει τα πρώτα σημάδια του νικητή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Dosny χωριό Γαλλία νικητής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ