Λονδίνο: Η Κεϊτάνι κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου σε κούρσα μόνο με γυναίκες - iefimerida.gr

Λονδίνο: Η Κεϊτάνι κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου σε κούρσα μόνο με γυναίκες

Φωτογραφία: AP/ Tim Ireland
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο βιβλίο των παγκοσμίων ρεκόρ έγραψε το όνομά της η Μέρι Κεϊτάνι, έπειτα από εντυπωσιακή εμφάνιση στον μαραθώνιο του Λονδίνου.

Η δρομέας από την Κένυα τερμάτισε σε 2ωρ.17.01, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ σε κούρσα μόνο με γυναίκες, το οποίο είχε πετύχει στον ίδιο αγώνα η Πόλα Ράντκλιφ, το 2005 (2ωρ.17.42). Η Βρετανίδα πάντως παραμένει η ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών στον μαραθώνιο, καθώς έχει το παγκόσμιο ρεκόρ σε μικτή κούρσα (που μετέχουν άνδρες και γυναίκες μαζί), με 2ωρ.15.25, από το 2003.

Η Κεϊτάνι μάλιστα έδειξε στο πρώτο μισό της διαδρομής ότι μπορούσε να καταρρίψει και το απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά στη συνέχεια έπεισε ο ρυθμός της. Πίσω της, στη δεύτερη θέση, τερμάτισε η Τιρουνές Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία, η οποία με 2ωρ.17.56 έγινε η τρίτη ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών στον μαραθώνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μαραθώνιος παγκόσμιο ρεκόρ Λονδίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ