«Κούρεμα» με απολύσεις και μειώσεις μισθών σε ΔΕΚΟ - iefimerida.gr

«Κούρεμα» με απολύσεις και μειώσεις μισθών σε ΔΕΚΟ

«Κούρεμα» με απολύσεις και μειώσεις μισθών σε ΔΕΚΟ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Nόμο-βόμβα με τον οποίο καταργούνται οι ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις και κανονισμοί εργασίας σε ΔΕΚΟ και τράπεζες ετοιμάζει η κυβέρνηση, με τον οποίο ανοίγει ο δρόμος για απελευθέρωση των απολύσεων αλλά και των δραστικών περικοπών των αποδοχών για 110.000 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το «Εθνος» με τις προωθούμενες ρυθμίσεις το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα εναρμονιστεί πλήρως με εκείνο του ιδιωτικού τομέα έτσι ώστε να αρθεί η ιδιότυπη μονιμότητα του προσωπικού και να συμπιεστούν οι αμοιβές μέσω κατάργησης των εδικών επιδομάτων, θέσπισης πλαφόν στα δώρα και περιορισμού των αποζημιώσεων για υπερωρίες και έκτακτη εργασία.

Το ποσοστό των ατόμων που θα απολύονται κάθε μήνα και το ύψος των αποζημιώσεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες θα γίνεται με μοντέλο ιδιωτικού τομέα, ενώ οι μειώσεις στις αποδοχές θα φθάνουν μέχρι και 50%.

Κάτω από την ασφυκτική πίεση της τρόικα με αυτή την πράξη νομοθετικού περιεχόμενου θα ανατραπούν οι συμβάσεις και κανονισμοί εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εξέλιξη που θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων (από τους όρους απολύσεων μέχρι τους μισθούς και τα επιδόματα). Υπολογίζεται πως 110.000 εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.α.) και στις τράπεζες θα επηρεαστούν άμεσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ