Παυλόπουλος: Η Ευρώπη κινδυνεύει να αποκοπεί από τις ρίζες της - iefimerida.gr

Παυλόπουλος: Η Ευρώπη κινδυνεύει να αποκοπεί από τις ρίζες της

Φωτογραφία: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρώπη δεν κινδυνεύει τόσο πολύ από οικονομική παρακμή αλλά κινδυνεύει να αποκοπεί από τις ρίζες της και να χάσει τον τελικό προορισμό της, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εγκαινιάζοντας σήμερα το μεσημέρι το κέντρο πολιτισμού και περιβάλλοντος Δίβρης «Αρχοντικό Πετραλιά» επεσήμανε ότι ο προορισμός αυτός δεν «ανήκει μόνο στην Ευρώπη, αλλά είναι πανανθρώπινος.

Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μας, ακόμα και όταν χειμάζεται ο λαός μας, ακόμα και όταν πρέπει να αντιμετωπίσουμε προβλήματα επιβίωσης, όταν είναι να κάνουμε με την υπεράσπιση της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, δεν υπάρχουν άλλες σκέψεις, τα δίνουμε όλα».

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «Τα δίνουμε όλα, όχι μόνο γιατί είμαστε Έλληνες και υπερασπιζόμαστε τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας, αλλά γιατί αυτή η ιστορία και αυτός ο πολιτισμός δεν ανήκει μόνο σε εμάς, αλλά είναι ένας πολιτισμός που ανήκει στον κόσμο, στην Δύση και στην Ευρώπη».

«Με αυτά που κάνουμε» δήλωσε «φυσικά υπερασπιζόμαστε τη δική μας ιστορία και εμπνεόμαστε, αλλά εμπνέουμε και τους άλλους για τα βασικά ιδανικά που πρέπει αυτή την κρίσιμη ώρα να επικρατήσουν και στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο κέντρο πολιτισμού και περιβάλλοντος Δίβρης «Αρχοντικό Πετραλιά», το οποίο δώρισαν στο δήμο οι κόρες του Επαμεινώνδα και της Νίνας Πετραλιά, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και η Τίτη Ψιλάκη-Πετραλιά, δήλωσε πως «Το επιβλητικό αρχοντικό της οικογένειας Πετραλιά βρίσκει πλέον το σύγχρονο προορισμό του, ο οποίος συνίσταται στην εξυπηρέτηση δύο σημαντικών σκοπών:

Αφενός να υπενθυμίζει αλλά και να διδάσκει ιδίως στις νεότερες γενιές, την τεράστια - και γι' αυτό εμβληματική - προσφορά της Δίβρης στην εθνική μας πορεία. Τα κειμήλια της οικογένειας Πετραλιά μυούν τον επισκέπτη στην απαστράπτουσα ιστορία αυτού του τόπου. Και, αφετέρου, να συμβάλλει στην ενημέρωση όλων μας για τον μοναδικής σπανιότητας και ομορφιάς φυσικό πλούτο της περιοχής».

Όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «με δεδομένο ότι το φυσικό περιβάλλον δεν μας ανήκει και γι' αυτό πρέπει να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές όπως ταιριάζει στον προορισμό του, αντιλαμβανόμαστε όλοι μας τη σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής ενημέρωσης που θα προσφέρει το κέντρο, το οποίο εγκαινιάζεται σήμερα».

Μάλιστα σε αυτό το σημείο ο Προκόπης Παυλόπουλος συνεχάρη την οικογένεια Πετραλιά, διότι, όπως είπε, «με την απόφασή τους να παραχωρήσουν την οικία στο δήμο προβαίνουν σε μια σπουδαία σε συμβολισμούς προσφορά στην πατρίδα μας, στην ιστορία μας και στον πολιτισμό μας».

Μετά το χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στους χώρους του κέντρου πολιτισμού και περιβάλλοντος Δίβρης.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παυλόπουλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ