Κις Λορέν με μπέηκον, αυθεντική

Κις Λορέν με μπέηκον, αυθεντική

Από τις πιο αγαπημένες γαλλικές συνταγές, προέρχεται από την περιοχή Lorraine, αλλά σερβίρεται σε όλο τον πλανήτη.

Η αυθεντική Κις Λορέν (πίτα της Λοραίνης) περιέχει μόνο αυγά, κρέμα γάλακτος και μπέηκον. Ούτε ζαμπόν, ούτε τριμμένα τυριά που βαραίνουν την συνταγή.
Αυτή την αυθεντική συνταγή σας δίνω και είναι πανεύκολη.

Υλικά

  • 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος παχιά
  • 3 αυγά + 3 κρόκους
  • 150 γραμμάρια μπέηκον ποιοτικό
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο, πιπέρι
  • 1 ζύμη για πίτες αλμυρές

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Στρώστε την ζύμη (πάνω στο χαρτί της, κατά προτίμηση) στο ταψάκι
  • Σε τηγάνι ροδίστε ελαφρά το μπέηκον, χωρίς λάδι
  • Σε μπολ χτυπήστε την κρέμα, τα αυγά ολόκληρα και τους κρόκους, ρίξτε πιπέρι και τρίψτε μοσχοκάρυδο -Χτυπήστε για 5 λεπτά
  • Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, χαμηλώστε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε για 35 λεπτά, στο κάτω σκαλί του φούρνου
  • Τρώγεται ζεστή, με σαλάτα

Αν επιμένετε για την πλούσια συνταγή, προσθέστε κομμάτια ζαμπόν και τριμμένα τυριά στο μείγμα:

Η Κις Λορέν γίνεται τέλεια και χωρίς ζύμη -Καλή ιδέα για το καλοκαίρι!

Ακολουθήστε ακριβώς την ίδια συνταγή, βουτυρώστε καλά το ταψάκι ή χρησιμοποιείστε σκεύος σιλικόνης και ψήστε ακριβώς με την ίδια μέθοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.