Γαλλία: Οι υποψήφιοι πρόεδροι έφεραν ανόητα αντικείμενα στο debate [εικόνες] - iefimerida.gr

Γαλλία: Οι υποψήφιοι πρόεδροι έφεραν ανόητα αντικείμενα στο debate [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλεσμένοι το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «15 λεπτά για να πείσεtε», στο κανάλι France2, οι 11 υποψήφιοι πρόεδροι της Γαλλίας, στο τελευταίο debate της προεκλογικής περιόδου, εμφανίστηκαν με ένα αντικείμενο.


Το είχαν ζητήσει οι παρουσιαστές της εκπομπής. «Φέρτε μαζί σας το αντικείμενο που θα βάλετε στο προεδρικό γραφείο, αν κερδίσετε». Ενα τρόπος για να εκφράσουν την προσωπικότητα, το όραμά τους και το προσωπικό τους στιλ.

Γαλλία: Οι υποψήφιοι πρόεδροι έφεραν ανόητα αντικείμενα στο debate [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ο νεοκομμουνιστής υποψήφιος Ζαν Λικ Μελανσόν, ο οποίος βρήκε πρώτος στην εκπομπή (η σειρά εμφάνισης έγινε με κλήρωση), πήγε με ένα ξυπνητήρι, θέλοντας να πει ότι «είναι ώρα για να αλλάξουμε το πολιτικό μοντέλο», οικονομικό και κοινωνικό.

Γαλλία: Οι υποψήφιοι πρόεδροι έφεραν ανόητα αντικείμενα στο debate [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η ακροαριστερή υποψήφια Nathalie Arthaud, είχε φέρει μαζί της τη φωτογραφία των αθλητών Tommie Smith και John Carlos, με υψωμένη γροθιά στο βάθρο των νικητών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού, το 1968, για να καταγγείλουν την ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον των Μαύρων στις ΗΠΑ.

Γαλλία: Οι υποψήφιοι πρόεδροι έφεραν ανόητα αντικείμενα στο debate [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Η Μαρίν Λεπέν παρουσίασε ένα κλειδί μιας επιχείρησης που της πρόσφερε ένας επιχειρηματίας, κατά την προεκλογική εκστρατεία, και υποσχέθηκε ότι «θα δώσει πίσω τα κλειδιά της Γαλλίας» στους γάλλους πολίτες.

Γαλλία: Οι υποψήφιοι πρόεδροι έφεραν ανόητα αντικείμενα στο debate [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Ο υποψήφιος François Asselineau έβγαλε το σύμβολο του κόμματός του, UPR, ένα κλαδί ελιάς, σύμβολο ειρήνης το οποίο υποτίθεται θα το χτυπήσει πάνω στο νόμισμα του 1 γαλλικού φράγκου, το οποίο θα επαναφέρει στη Γαλλία, μόλις καταργήσει το ευρώ και βγάλει την χώρα από την ΕΕ.

Γαλλία: Οι υποψήφιοι πρόεδροι έφεραν ανόητα αντικείμενα στο debate [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν έφερε την προσωπική του κάρτα υγείας, θέλοντας να πει ότι η κοινωνική προστασία ήταν απούσα από την προεκλογική εκστρατεία. «Πήρα μαζί μου αυτή την κάρτα γιατί απειλείται» δήλωσε ο Αμόν.

Γαλλία: Οι υποψήφιοι πρόεδροι έφεραν ανόητα αντικείμενα στο debate [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν αρνήθηκε να φέρει ο,τιδήποτε μαζί του. «Δεν είμαι φετιχιστής, εγώ θα πάω στο προεδρικό μέγαρο με την θέλησή μου», δήλωσε, με βαρειά φωνή για να δείξει πόσο σοβαρός είναι.

Γαλλία: Οι υποψήφιοι πρόεδροι έφεραν ανόητα αντικείμενα στο debate [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Από την πλευρά του, ο Nicolas Dupont-Aignan έφερε ένα αγαλματίδιο, που του έδωσε ένα ανάπηρο παιδί στην εκλογική του περιφέρεια.

Γαλλία: Οι υποψήφιοι πρόεδροι έφεραν ανόητα αντικείμενα στο debate [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Ο ακροαριστερός Philippe Poutou έφερε μαζί του την σημαία της Γουινέας (γαλλική αποικία) θέλοντας να τιμήσει τις διαδηλώσεις που γίνονται εκεί. «Είναι ένα κοινωνικό κίνημα μιας χώρας υπό αποικιακή κατοχή», είπε.

Γαλλία: Οι υποψήφιοι πρόεδροι έφεραν ανόητα αντικείμενα στο debate [εικόνες] | iefimerida.gr 8


Ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε φέρει μαζί του ένα βιβλίο γραμματικής, για να δείξει ότι η Παιδεία θα είναι προτεραιότητά του, αλλά δεν το έδειξε, γιατί εκείνη την ώρα έγινε η τρομοκρατική επίθεση στα Ηλύσια Πεδία.

Γαλλία: Οι υποψήφιοι πρόεδροι έφεραν ανόητα αντικείμενα στο debate [εικόνες] | iefimerida.gr 9


Ο αριστερός Jacques Cheminade έφερε μαζί του δύο πέτρες, από όπου εκκίνησε ο ανθρώπινος πολιτισμός, όπως είπε.

Γαλλία: Οι υποψήφιοι πρόεδροι έφεραν ανόητα αντικείμενα στο debate [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία υποψήφιοι αντικείμενα debate
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ