Στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος -Δεν συγκέντρωσε τα 200.000 ευρώ για την αποφυλάκισή του - iefimerida.gr

Στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος -Δεν συγκέντρωσε τα 200.000 ευρώ για την αποφυλάκισή του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν κατάφερε τελικά ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ προκειμένου να πληρώσει την εγγύηση της αποφυλάκισής του και θα επιστρέψει στον Κορυδαλλό.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, μετά από περίπου έναν μήνα νοσηλείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Η οικογένειά του δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 200.000 ευρώ που είχε επιβληθεί από το Πενταμελές Εφετείο ως χρηματική εγγύηση για την αποφυλάκισή του και ως εκ τούτου ο πρώην υπουργός πρέπει να γυρίσει στο κελί του.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την 5η κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης, του είχε επιβάλει -εκτός από την καταβολή εγγυοδοσίας- και μία σειρά περιοριστικών όρων, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, παράδοση διαβατηρίου, διαμονή σε γνωστή διεύθυνση κ.λπ.

Η αίτηση είχε γίνει δεκτή μετά την επίκληση σοβαρών λόγων υγείας, καθώς ο πρώην υπουργός υπεβλήθη σε επέμβαση bypass. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπισή του αναμένεται να προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη, ζητώντας μείωση της εγγυοδοσίας.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός είχε καταθέσει για πέμπτη φορά αίτηση αποφυλάκισης, η οποία είχε γίνει δεκτή, ωστόσο το δικαστήριο επέβαλε εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, ποσό που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ο κ. Τσοχατζόπουλος. Τώρα οι δικηγόροι του ζητούν παράταση ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει το ποσό και να επιστρέψει σπίτι του.

Δεν γίνεται η ζωή ενός ανθρώπου να εξαρτάται από την καταβολή της εγγύησης
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ακη Τσοχαγτόπουλου, Λεωνιδας Κοτσαλης δήλωσε: «Η επιστροφή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή αποδυναμώνει πλήρως την απόφαση 1094/2017 του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που ανέστειλε, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 497 παρ. 7 και 8 προτελευταίο εδάφιο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης λόγω βλάβης της υγείας του. Με την απόφαση αυτή απετράπη την ύστατη στιγμή ο κίνδυνος ζωής του πρώην Υπουργού. Δεν είναι συμβατό με το δικαιϊκό μας σύστημα και το νομικό μας πολιτισμό η εξάρτηση της ζωής ενός ανθρώπου από την καταβολή ή μη χρηματικής εγγυοδοσίας. Το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη. Η λύση βρίσκεται στα χέρια της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ