Συνέλαβαν ύποπτο για την επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ - Είχε οικονομικό κίνητρο - iefimerida.gr

Συνέλαβαν ύποπτο για την επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ - Είχε οικονομικό κίνητρο

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν ύποπτο για την επίθεση με εκρηκτικά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ συνέλαβε η γερμανική αστυνομία σε περιοχή της πόλης Τούμπινγκεν.

Ο 28χρονος Sergej W. από την Ρωσία θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος της επίθεσης στο πούλμαν της Ντόρτμουντ λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση με την Μονακό στα προημιτελικά του Champions League.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, ο νεαρός Ρώσος είχε ως στόχο να σορτάρει 15.000 μετοχές της γερμανικής ομάδας. Το short selling θα του απέφερε σχεδόν 78.000 ευρώ και για το λόγο αυτό είχε φροντίσει για κάθε λεπτομέρεια.

Είχε κλείσει δωμάτιο μάλιστα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η γερμανική ομάδα και είχε επιλέξει δωμάτιο με θέα ακριβώς εκεί όπου έγιναν οι εκρήξεις.

Στο δημοσίευμα μάλιστα γίνεται λόγος για «έντονο» παρελθόν του Ρώσου, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν κατηγορίες για 20 απόπειρες δολοφονίας.

Συνέλαβαν ύποπτο για την επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ - Είχε οικονομικό κίνητρο | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόρτμουντ εκρηκτικά επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ