Θρίλερ στο Europa League: Πρόκριση στην παράταση για Μάντσεστερ Γ.-Στα πέναλτι η Λιόν [βίντεο] - iefimerida.gr

Θρίλερ στο Europa League: Πρόκριση στην παράταση για Μάντσεστερ Γ.-Στα πέναλτι η Λιόν [βίντεο]

Φωτογραφία: Twitter/MU
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βραδιά θρίλερ στο Europa League.

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είδε τον... χάρο με τα μάτια της κόντρα στην Άντερλεχτ, όμως χάρη σ' ένα γκολ του Ράσφορντ στην παράταση κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 στο «Ολντ Τράφορντ» και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa League. Στο 10' ο Μιχιταριάν έκανε το 1-0, ισοφάρισε στο 32' ο Χανί και έστειλε το ματς στην παράταση (1-1 και το πρώτο ματς). Τελικά ο Ράσφορντ στο 107' έβαλε το γκολ της πρόκρισης και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά του Europa League.

Στα πέναλτι οδηγήθηκαν Μπεσίκτας και Λιόν, με τους Γάλλους να επικρατούν με 7-6 στα πέναλτι και να παίρνουν την πρόκριση. Η Μπεσίκτας με τον Ταλίσκα στο 27' έκανε το 1-0, ισοφάρισε στο 34' ο Λακαζέτ, αλλά ο Ταλίσκα στο 58' έστειλε το ματς στην πατάταση. Εκεί γκολ δεν μπήκε και φτάσαμε στα πέναλτι, όπου οι Γάλλοι πέρασαν στα ημιτελικά.

Επική πρόκριση για τον Άγιαξ μέσα στην Γερμανία! Ο Αίαντας βρέθηκε να χάνει με 3-0 στην παράταση από την Σάλκε, παίζοντας μάλιστα με 10 παίκτες, όμως κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά με 3-2 σκοράροντας δύο γκολ στα τελευταία 9 λεπτά! To ημίχρονο τελείωσε στο 0-0, όμως στην επανάληψη με και μέσα σε 3 λεπτά η Σάλκε βρήκε σκορ παράτασης. Στο 53΄ o Γκορέτσκα με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, ενώ στο 56΄ ο Μπουργκστάλερ με ωραίο τελείωμα από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-0. Τα πράγματα για τον Άγιαξ έγιναν ακόμη πιο δύσκολα στο 80΄ όταν ο Βέλτμαν είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους Ολλανδούς με 10΄. Τελικά το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας και έτσι το ματς πήγε στην παράταση. Eκεί η Σάλκε με την κεφαλιά του Καλιτζιούρι στο 101΄ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, όμως ο Αίαντας έψαχνε και πάλι ένα γκολ για να κλέψει την πρόκριση. Οι Ολλανδοί παρά το γεγονός πως έπαιζαν με 10 παίκτες το κατάφεραν! Ο Φίρχεφερ με τυχερό τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 111΄! Ο άθλος του Άγιαξ συνεχίστηκε, με τον Γιουνές στο 120΄ ζάλισε την άμυνα της Σάλκε και με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το τελικό 3-2!

Η Θέλτα πήρε 0-1 στην έδρα της Γκενκ στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για τα ημιτελικά του Europa League και, σε συνδυασμό με το 3-2 στο «Μπαλαϊδος» την περασμένη εβδομάδα, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Σίστο έκανε το 0-1 στο 63', ο Τροσάρ ισοφάρισε άμεσα στο 67', οι Βέλγοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν, παρά την πίεση που άσκησαν οι «βιγκίστας» πανηγύρισαν στο τέλος.

Τα αποψινά αποτελέσματα του Europa League

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άντερλεχτ 2-1 [παρ.] (10' Μχιταριάν, 107' Ράσφορντ / 32' Χανί) 
  • Γκενκ - Θέλτα 1-1 (67' Τροσάρ / 63' Σίστο) 
  • Σάλκε - Άγιαξ 3-2 [παρ.] (53' Γκορέτσκα, 56' Μπούργκσταλερ, 101' Καλιτζούρι / 111' Φίρχεφερ, 120' Γιουνές) 
  • Μπεσίκτας - Λιόν 2-1 [6-7 πέν.] (27' και 58' Ταλίσκα / 34' Λακαζέτ) 

Πέρασαν στα ημιτελικά του Europa League οι: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Θέλτα, Αγιαξ και Λιόν.

ΓΚΟΛ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Europa League Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ