Μοσκοβισί: Μετά το Eurogroup της 22ας Μαΐου βλέπω να κλείνει η συμφωνία - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Μετά το Eurogroup της 22ας Μαΐου βλέπω να κλείνει η συμφωνία

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλη Μαΐου, και όχι πριν τις 22 του μήνα, ημερομηνία διεξαγωγής του Eurogroup, εκτιμά ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ότι θα υπάρξει τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς.

Σε ομιλία του στο Peterson Institute, ο Ευρωπαϊος Επίτροπος ανέφερε ότι, όπως εκτιμά ο ίδιος, δεν θα υπάρξει ανάγκη για τέταρτο μνημόνιο ωστόσο σε ερώτηση της ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, Λένα Αργύρη, αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι «φθάσαμε σε μία πολιτική συμφωνία στο ανεπίσημο Eurogroup της Μάλτας και πλέον θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις παραμέτρους αυτής της συμφωνίας».

«Θα πρέπει να υπάρξουν συζητήσεις και για το θέμα του χρέους και τέλος, γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες φήμες για το ΔΝΤ, αλλά η θέση της Κομισιόν είναι ότι το ΔΝΤ αποτελεί εταίρο μας και συνεργαζόμαστε μαζί του.

Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις σε κάποια θέματα, αλλά προσπαθούμε να τις επιλύσουμε με καλή διάθεση», υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί.

Τόνισε δε, ότι είναι αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων, γεγονός που θα καταστήσει την ελληνική οικονομία περισσότερο ισχυρή.

Ο κ. Μοσκοβισί δεν παρέλειψε να εκφράσει την άποψη δε, ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη για ένα τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μοσκοβισι αξιολόγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ