Παίρνει κεφάλι ο Μακρόν -Προηγείται σε δύο νέες δημοσκοπήσεις - iefimerida.gr

Παίρνει κεφάλι ο Μακρόν -Προηγείται σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενισχυμένο τον Εμανουέλ Μακρόν εμφανίζουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, τρεις ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Στην τελευταία στροφή πριν τις κάλπες ο ανεξάρτητος υποψήφιος ανεβάζει κατά 0,5% το ποσοστό του συγκεντρώνοντας 24%. Αντιθέτως, οι βασικοί αντίπαλοί του στον πρώτο γύρο δείχνουν στασιμότητα. Συγκεκριμένα, την Μαρίν Λε Πεν είναι αποφασισμένο να ψηφίσει το 22,5% των Γάλλων, τον Φρανσουά Ολάντ το 19,5% ενώ με μικρή διαφορά ακολουθεί ο Μελανσόν με 18,5%.

Όσον αφορά τον επίσημο υποψήφιο των Σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν, n η μείωση της επιρροής του συνεχίζεται αφού χάνοντας επιπλέον 0,5% επιλέγεται μόλις από το 7%.

Παίρνει κεφάλι ο Μακρόν -Προηγείται σε δύο νέες δημοσκοπήσεις  | iefimerida.gr 0

Εδώ, έχει αξία να αναφέρουμε ένα ενδιαφέρον εύρημα της μέτρησης που καταγράφει το ποσοστό κάθε υποψηφίου που οι πολίτες θα μπορούσαν να αλλάξουν γνώμη. Τον Μακρόν θα μπορούσε να εγκαταλείψει το 32% των υποστηρικτών του - κάτι που θεωρούν οι ειδικοί ως το μεγαλύτερο μειονέκτημα του στην πορεία για το Elysse.

Η μεγάλη συσπείρωση και αποφασιστικότητα των οπαδών της είναι το πλεονέκτημα για την Λε Πεν αφού μόνο το 15% δηλώνει ότι θα μπορούσε αντιστοίχως να την εγκαταλείψει. Σχετικά υψηλά είναι τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Μελανσόν (27%) αλλά και για τον Φιγιόν (22%).

Προβάδισμα 3,5% σε άλλη δημοσκόπηση

Σε νέα δημοσκόπηση του Harris Poll ο Μακρόν παίρνει προβάδισμα 3,5% στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος συγκεντρώνει το 24,5% στον πρώτο γύρο ενώ η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν ακολουθεί με 21%.

Ακολουθεί ο Φρανσουά Φιγιόν με 20% και ο νεοκομμουνιστής Μελανσόν με 19%.

Στον δεύτερο γύρο των εκλογών (7/5/2017) ο Μακρόν επικρατεί της Λε Πεν με 67% έναντι 33%.

Της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου επικρατεί και ο Μελανσόν στην περίπτωση, που αυτός προκριθεί στην επαναληπτική ψηφοφορία, συγκεντρώνοντας το 61% έναντι 39% της Λε Πεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γαλλικές εκλογές μακρον Λεπέν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ