ΔΣΑ: Παράνομος ο υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών - iefimerida.gr

ΔΣΑ: Παράνομος ο υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών

ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ΕΦΚΑ προβαίνει σε παράνομο υπολογισμό των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων και γενικότερα των ελευθέρων επαγγελματιών, λέει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Επικαλούμενος το εισόδημα του προ-προηγούμενου έτους (2015) και όχι του προηγούμενου (2016), όπως προβλέπει η νομοθεσία, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής, αναφέρει σε επιστολή του ότι υπολογισμός των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από τον ΕΦΚΑ, είναι παράνομος.

Σε επιστολή που απέστειλε στον υφυπουργό Εργασίας, Αναστάσιο Πετρόπουλο, την οποία κοινοποίησε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ο κ. Αλεξανδρής επισημαίνει ότι «επειδή μάλιστα σε πρόσφατα δημοσιεύματα αναφερόταν ότι δεν είναι άμεσα εφικτός ο επανυπολογισμός των εισφορών με βάση τα εισοδήματα του 2016, οι δικηγόροι πλήττονται δυσανάλογα από την επαπειλούμενη καθυστέρηση, καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν υψηλότερα εισοδήματα το 2015 σε σχέση με το 2016».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ολομέλειας ζητεί από τον κ. Πετρόπουλο ενημέρωση, για το πότε θα ολοκληρωθεί ο άμεσος επανυπολογισμός των οφειλόμενων εισφορών, επί τη βάσει των εισοδημάτων του 2016, αλλά και η μεταφορά του τυχόν προκύπτοντος πιστωτικού υπολοίπου στο προσεχές έτος, καθώς όπως τονίζει, τα παραπάνω συνιστούν αυτονόητη υποχρέωση της διοίκησης.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ