Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει συμφωνία για το ελληνικό χρέος -Πρέπει να είναι λογικά τα πλεονάσματα - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει συμφωνία για το ελληνικό χρέος -Πρέπει να είναι λογικά τα πλεονάσματα

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μην κρατάτε την αναπνοή σας για το ελληνικό χρέος» είπε η Κριστίν Λαγκάρντ θέλοντας να καταδείξει ότι δεν υπάρχει ακόμη προοπτική συμφωνίας στο άμεσο μέλλον.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου, η Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθάρισε πως για το θέμα που «καίει» την Ελλάδα, πρέπει να γίνει ανάλυση. «Χρειάζεται να συζητήσουμε και να καταλάβουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα επιβληθούν στην ελληνική οικονομία. Πρέπει να είναι λογικά» τόνισε και επανέλαβε ότι από αυτά θα εξαρτηθεί η ελάφρυνση χρέους που απαιτείται τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. .

Οσο για την συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα επέμεινε: «Εχω επαναλάβει πολλές φορές ότι για να μπει το ΔΝΤ πρέπει να καλύπτονται δυο σκέλη: τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος».

Όπως είπε «βλέπουμε πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις» για τις οποίες σημείωσε ότι πρέπει να είναι αξιόπιστες.

Η επικεφαλής του Ταμείου συμπλήρωσε ότι με την επιστροφή των θεσμών θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες στο φορολογικό και το ασφαλιστικό. Υπάρχουν και άλλοι τομείς αλλά «πάμε καλά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ