H γκάμα των VW I.D. αποκτά και έκδοση crossover [εικόνες] - iefimerida.gr

H γκάμα των VW I.D. αποκτά και έκδοση crossover [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H VW παρουσιάζει στην Σαγκάη ακόμα ένα πρωτότυπο, τον τρίτο στη σειρά, με τον κωδικό Ι.D. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα φουλ ηλεκτρικό crossover, το I.D. Crozz, η σχεδίασή του οποίου ακολουθεί το φουτουριστικό στυλ όσων έχουν προηγηθεί.

Βασικό χαρακτηριστικό είναι η αλά κουπέ προσέγγιση και οι συρόμενες πίσω πόρτες, μαζί με τους εντυπωσιακούς προβολείς, τη χαρακτηριστική μάσκα, αλλά και το όμορφο πίσω μέρος με την αεροτομή και τη σπορ σχεδίαση.

Η βάση είναι και εδώ το ειδικά εξελιγμένο για ηλεκτρικά μοντέλα πλαίσιο ΜΕΒ του ομίλου Volkswagen, με τους τροχούς τοποθετημένους στα τέσσερα άκρα. Η διάταξη στο εσωτερικό είναι 2+2 θέσεων, την ίδια στιγμή που οι συρόμενες πίσω πόρτες επιτρέπουν την εύκολη είσοδο- έξοδο των επιβατών. Η οροφή είναι σχεδόν ολόκληρη από ειδικό γυαλί και ενσωματώνει μικρές λωρίδες από φωτάκια LED, ενώ η VW υποστηρίζει πως οι χώροι για τους επιβάτες είναι αντίστοιχοι ενός Tiguan παρά τις εμφανώς μικρότερες διαστάσεις του I.D. Crozz και της μεγάλης κλίσης της οροφής του προς τα πίσω.

H γκάμα των VW I.D. αποκτά και έκδοση crossover [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στην κεντρική κονσόλα δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου διακόπτες, ενώ οι σχεδιαστές της VW έχουν επιλέξει μία οθόνη 10,2 ιντσών για το σύστημα infotainment και άλλη μία 5,8 ιντσών για τον πίνακα οργάνων. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του και Head Up Display, ενώ oι διακόπτες που έχουν ενσωματωθεί στις πόρτες είναι διακριτικοί και λειτουργούν με την αφή.

H γκάμα των VW I.D. αποκτά και έκδοση crossover [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η κίνηση εξασφαλίζεται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με συνδυαστική απόδοση 302 ίππων (101 στον εμπρός άξονα και 201 στον πίσω), ενώ χάρη στη μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου των 81 kWh η αυτονομία είναι της τάξης των 500 χιλιομέτρων. Μάλιστα υπάρχει και σύστημα ταχείας φόρτισης, το οποίο σε 30 λεπτά μπορεί να φορτίσει την μπαταρία στο 80% της χωρητικότητάς της.

H γκάμα των VW I.D. αποκτά και έκδοση crossover [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η τελική ταχύτητα του VW I.D. Crozz φθάνει τα 180 χλμ./ ώρα, ενώ χάρη στην πολύ καλή κατανομή βάρους στους δύο άξονες (48% μπροστά και 52% πίσω), η VW υποστηρίζει ότι τα δυναμικά του χαρακτηριστικά δεν θα υπολείπονται σε σχέση με αυτά ενός τρέχοντος Golf GTI.

Το I.D. Crozz διαθέτει και όλα τα νέα συστήματα της VW για την αυτόνομη οδήγηση, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες το πρώτο φουλ ηλεκτρικό VW θα είναι διαθέσιμο το 2020.

H γκάμα των VW I.D. αποκτά και έκδοση crossover [εικόνες] | iefimerida.gr 3
H γκάμα των VW I.D. αποκτά και έκδοση crossover [εικόνες] | iefimerida.gr 4
H γκάμα των VW I.D. αποκτά και έκδοση crossover [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VW
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ