Κερδίζει έδαφος στις δημοσκοπήσεις ο Μακρόν -Με 65% συνθλίβει την Λεπέν στον β' γύρο - iefimerida.gr

Κερδίζει έδαφος στις δημοσκοπήσεις ο Μακρόν -Με 65% συνθλίβει την Λεπέν στον β' γύρο

Φωτογραφία: Christophe Ena/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ακόμα δημοσκόπηση δίνει προβάδισα στον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φαίνεται να κερδίζει στον πρώτο γύρο τη Μαρίν Λεπέν με διαφορά 1%.

Λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών, ο Μακρόν φαίνεται ότι βγαίνει νικητής συγκεντρώνοντας ποσοστό 24% ενώ η Λεπέν ακολουθεί με 23%. Τα ποσοστά και των δύο ωστόσο, είναι ενισχυμένα από την προηγούμενα έρευνα της ίδιας εταιρείας.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου μελετών BVA, ο Φρανσουά Φιγιόν των Ρεπουμπλικάνων και ο αριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν βρίσκονται στην τρίτη θέση με ποσοστό 19% και οι δύο, έχοντας χάσει από μία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Δεδομένου ότι ο Μακρόν περνάει στον δεύτερο γύρο, θα κερδίσει και τις εκλογές απέναντι στη Μαρίν Λεπέν με συντριπτικό ποσοστό 65%, λέει η νέα έρευνα.

Ενώ αν αντιμετωπίσει τον Φιγιόν η ψαλίδα ανοίγει στο 67% και στην περίπτωση του Μελανσόν ο Μακρόν θα κερδίσει το 60% των ψηφοφόρων.

Εάν ωστόσο, ο Μελανσόν κάνει την έκπληξη και περάσει στον δεύτερο γύρο, θα μπορούσε να αναδειχθεί πρόεδρος της Γαλλίας απέναντι στη Λεπέν ή τον Φιγιόν, συγκεντρώνοντας ποσοστό 60% και 58% αντίστοιχα.

Στο ενδεχόμενο, να πάει στο δεύτερο γύρο ο Φιγιόν, οι πιθανότητες να αναδειχθεί Πρόεδρος ανέρχονται σε ποσοστά 57% απέναντι στη Λεπέν.

Βασική πτυχή της νέας δημοσκόπησης είναι και τα ποσοστά αποχής, τα οποία υπολογίζονται ότι θα κυμανθούν μεταξύ 20-24% στον πρώτο γύρο.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία μακρον Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ