Στη Βουλή δικογραφία σε βάρος Παπανδρέου για υπόθεση χρηματοδοτήσεων ΜΚΟ - iefimerida.gr

Στη Βουλή δικογραφία σε βάρος Παπανδρέου για υπόθεση χρηματοδοτήσεων ΜΚΟ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δικογραφία κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών αλλά και κατά του τότε υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Λοβέρδου διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Η δικογραφία αφορά τις επιχορηγήσεις 5 ΜΚΟ και ΑΕ με πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ που φέρονται ότι ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό Οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφονται είναι «απιστία στην υπηρεσία κατά μόνας και κατά συναυτουργία σε συνδυασμό με τις νόμο περί καταχραστών δημοσίου», καθώς και «ηθική αυτουργία στην πράξη κατά συρροή και κατ εξακολούθηση».
Όσον αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, υπό έρευνα είναι ο πρώην γενικός διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας ( ΥΔΑΣ) ο πρώην διευθυντής της διευθύνσεως αναπτυξιακής πολιτικής και ένας υπάλληλος.

Η Υπόθεση αφορά χρηματοδότηση συνολικού ύψους 7.586.000 € αρκετών ΜΚΟ. Στο Διαβιβαστικό σημείωμα αναφέρονται οι ακαδημία ΙΝΑ, το ινστιτούτο μελετών ερευνών τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής χωρών νοτιοανατολικής Ευρώπης, το χρηματιστηριακό κέντρο Θεσσαλονίκης,το διαβαλκανικό και παρευξείνιο επιχειρηματικό κέντρο, το επιχειρηματικό γραφείο οικονομικής συνεργασίας στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η επίμαχη δικογραφία ολοκληρώθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς μία ημέρα πριν φύγει από το τιμόνι της εισαγγελίας η Ελένη Ράικου και διαβιβάστηκε στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ωστόσο, οποιαδήποτε ευθύνη πολιτικών προσώπων -εάν υπάρχει-έχει «σκοντάψει» στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ