Οι πρώτες εκτιμήσεις: Το ελικόπτερο χτύπησε πιθανόν σε καλώδια της ΔΕΗ - iefimerida.gr

Οι πρώτες εκτιμήσεις: Το ελικόπτερο χτύπησε πιθανόν σε καλώδια της ΔΕΗ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αίτια της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου Χιούι της Αεροπορίας Στρατού θα γράψουν τον επίλογο στην τραγωδία της Ελασσόνας.

Προς το παρόν, μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν (και αυτές με μεγάλη επιφύλαξη) για το τι οδήγησε στην πτώση του ελικοπτέρου, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματικοί και να τραυματιστεί μία αρχιλοχίας.

Με τα συντρίμμια να έχουν εντοπιστεί κάτω από κομμένα καλώδια ρεύματος και μία από τις ξύλινες κολόνες ΔΕΗ που βρίσκονται στο σημείο να έχει υποστεί ζημιές, οι πρώτες εκτιμήσεις και τα σενάρια για τη συντριβή είναι πως πιθανότατα με κάποιο τρόπο μπλέχτηκε στα καλώδια και κατέπεσε.

Οι πρώτες εκτιμήσεις: Το ελικόπτερο χτύπησε πιθανόν σε καλώδια της ΔΕΗ | iefimerida.gr 0


Από την ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ πλοίαρχος Βασίλης Μπελεσιώτης έγινε γνωστό ότι στην περιοχή που πετούσε το ελικόπτερο επικρατούσαν αυξημένες χαμηλές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως στην περιοχή της συντριβής υπήρχαν χαμηλές νεφώσεις περί τα 500 πόδια ενώ φυσούσαν ασθενείς άνεμοι. Ωστόσο δεν αναφέρθηκε καθόλου στα πιθανά σενάρια της πτώσης, οπότε παραμένει άγνωστο αν το Χιούι συνετρίβη μετά την πρόσκρουση στα καλώδια ή αν παρέσυρε τα καλώδια της ΔΕΗ αφού είχε αρχίσει να πέφτει.

Το χρονικό της τραγωδίας όπως το ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ

  • Στις 07:25 το ελικόπτερο απογειώθηκε από Στεφανοβίκειο και κινήθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης
  • Στις 07:38 απογειώθηκε από τη Λάρισα και μετά από λίγο υπήρξε αρχικά απώλεια επικοινωνιών και στη συνέχεια απώλεια του ίχνους του Χιούι από τα ραντάρ
  • Στις 08:58 ήταν ο προβλεπόμενος χρόνος προσγείωσης
  • Περί τις 09:03 εξετραπησαν δύο F-16 για έρευνες στην περιοχή και δόθηκε εντολή συναγερμού
  • Στις 10:00 υπήρξε η πληροφορία από την ΕΛΑΣ ότι το ελικόπτερο έπεσε 3-4 χιλιόμετρα βορείως Σαρανταπόρου
  • Στις 10:10 συεργείο της ΔΕΗ ειδοποίησε για εντοπισμό σντριμμιών
  • Στις 10:48 προσγειώθηκε ένα ελικόπτερο Agusta Bell στην περιοχή
  • Στις 11:03 υπήρξε η ενημέρωση ότι η κοπέλα, η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, ήταν καλά και ότι υπήρξαν τέσσερις σοροί: του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ