Σενάρια για αυξήσεις σε χρεώσεις που «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς της ΔΕΗ - iefimerida.gr

Σενάρια για αυξήσεις σε χρεώσεις που «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο μικροσκόπιο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας( ΡΑΕ) μπαίνουν οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις ηλεκτρισμού, μεταξύ αυτών και οι χρέωσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, στις οποίες οφείλονται σε ένα μεγάλο βαθμό τα «φουσκωμένοι» λογαριασμοί της ΔΕΗ.

Πρόκειται για τη χρέωση που καλούνται να πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος, ώστε να καλύπτονται τα επιπλέον κόστη ηλεκτροδότησης των μη διασυνδεδεμένων νησιών, το κόστος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και άλλα επιδοτούμενα τιμολόγια, για πολυτέκνους κ.λπ. και οι οποίοι λόγω υψηλής καταναλωσης, αυξήθηκαν αναλογως.

Οι νέοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στους οποίους γίνεται αναλυτική παρουσίαση όλων των χρεώσεων που επιβαρύνουν την τιμή του ρεύματος έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους καταναλωτές, που διαπιστώνουν ότι πληρώνουν οι ίδιοι τόσο την κοινωνική πολιτική όσο και την παροχή ενέργειας στα μη διασυνδεδεμένα νησιά.

Πάντως η επενεξέταση της χρέωσης των ΥΚΩ φέρνει και σενάρια αύξησης των λογαριασμών, καθώς η ΔΕΗ διεκδικεί την ανάκτηση κεφαλαίων ύψους 600 εκ. ευρώ από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες από το 2012 έως το 2015. Βάσει του σχετικού νόμου η ΔΕΗ θα πρέπει κάθε χρόνο να ανακτά τα ποσά που αντιστοιχούν για την κάλυψη του συγκεκριμένου κόστους.

Ομως από το 2012 η χρέωση των ΥΚΩ δεν έχει αναθεωρηθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα μεγάλο άνοιγμα στη ΔΕΗ ειδικά για τις χρονιές ως το 2015, όταν είχαν αυξηθεί πολύ οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΑΕ ΔΕΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ