Ομολόγησε ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγ.Πετρούπολη - iefimerida.gr

Ομολόγησε ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγ.Πετρούπολη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αζίμοφ Αμπρόρ Αχράλοβιτς, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα από τις Ρωσικές Αρχές, ομολόγησε ότι είχε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγ. Πετρούπολης, αλλά αρνείται ότι είναι ο «εγκέφαλος».

Σύμφωνα με το Tass, δήλωσε «Δεν αρνούμαι τη συμμετοχή μου αλλά δεν ήμουν άμεσα εμπλεκόμενος. Δεν ήξερα τι έκανα απλά εκτελούσα εντολές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο δράστης συνελήφθη κοντά στη Μόσχα και κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα του Οντίντσοβο στην δυτική Μόσχα.

Ο Αζίμοφ Αμπρόρ Αχράλοβιτς, γεννήθηκε το 1990 στην Κεντρική Ασία και ήταν ο ένατος ύποπτος που συνελήφθη για την πολύνεκρη επίθεση, που έγινε στο μετρό στις 3 Απριλίου και στοίχισε τη ζωή σε 14 άτομα.

Ο Αζίμοφ μάλιστα εικάζεται ότι ήταν αυτός που εκπαίδευσε τον 22χρονο Κιργίζιο ισλαμιστή καμικάζι, Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, ο οποίος εκτέλεσε την επίθεση στο μετρό της Αγ. Πετρούπολης, αναφέρει χαρακτηριστικά το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Η στιγμή της σύλληψης του Aζίμοφ καταγράφηκε μάλιστα σε βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αγ. Πετρούπολη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ