Αυτός είναι ο ακριβότερος καφές του κόσμου -Βγαίνει από τα κόπρανα ζώου [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο ακριβότερος καφές του κόσμου -Βγαίνει από τα κόπρανα ζώου [εικόνες]

Φωτογραφία: Instagram @andreyongz
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Kopi Luwak, αυτή είναι η ποικιλία που βγάζει τον ακριβότερο καφέ του κόσμου, με το κιλό να κοστίζει από 188 έως 370 ευρώ.

Αν αναρωτιέστε τι τον κάνει τόσο ακριβό, η απάντηση είναι εύκολη, καθώς σχετίζεται με τη μέθοδο παραγωγής του. Οι κόκκοι καφέ του Kopi Luwak (καφές μοσχογαλής) περνούν από το πεπτικό σύστημα της ασιατικής μοσχογαλής και αποβάλλονται μέσα από τα κόπρανά της. Οπως είναι φυσικό, οι ποσότητες είναι πολύ μικρές, με τη σπανιότητα να εκτοξεύει την τιμή.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Laura Taylor (@__laura__anne) στις Απρ 18, 2017, 3:55πμ PDT

Το υψηλό κόστος που πωλείται η συγκεκριμένη ποικιλία έχει κάνει πολλούς παραγωγούς καφέ να κυνηγούν μετά μανίας και να φυλακίζουν τις μοσχογαλές σε κλουβιά μέσα σε φυτείες καφέ.

Εκεί, τρέφονται με άγουρους κόκκους καφέ και υποφέρουν παγιδευμένες. Τα ζώα παλεύουν μεταξύ τους και ροκανίζουν τα πόδια τους, ενώ πολλά μεγαλώνουν άρρωστα και πεθαίνουν από το στρες.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dudi sugandi (@dudisugandi) στις Απρ 18, 2017, 2:39πμ PDT

«Ενώ η Ινδονησία είναι το κέντρο αυτής της παράλογης τάσης, υπάρχουν παραγωγοί στην Ταυλάνδη, στο Βιετνάμ και σε άλλα μέρη στην ευρύτερη περιοχή» λέει ο Κρις Σέπερντ, αναπληρωτής περιφερειακός διευθυντής για τη προστασία των ζώων της ΜΚΟ «Traffic» στην Νοτιοανατολική Ασία.

«Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε την πλήρη κλίματα αυτής της βιομηχανίας και να διερευνήσουμε τρόπους για την μείωση της ζήτησης αυτού του ροφήματος που προκαλεί ταλαιπωρία στα άγρια ζώα», προσθέτει.

Από το 2013, μικρά και μεγάλα καταστήματα έχουν αφαιρέσει τον Kopi Luwak από τα ράφια τους, ωστόσο, η ζήτηση του παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sağlıklı Yaşam İçin Öneriler (@evdesaglikliyasam) στις Απρ 17, 2017, 2:54πμ PDT

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sağlıklı Yaşam İçin Öneriler (@evdesaglikliyasam) στις Απρ 17, 2017, 2:54πμ PDT

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Kopi Luwak
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ