Εξετάζουν ακόμα και πάγωμα μισθών για μια τριετία - iefimerida.gr

Εξετάζουν ακόμα και πάγωμα μισθών για μια τριετία

Σχέδιο για πάγωμα των μισθών για μια τριετία από το 2013 εξετάζει η κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την τρόικα να πιέζει ασφυκτικά για μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα ακόμα και κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο που προβλέπει πάγωμα των μισθών για 3 χρόνια σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί μια κοινωνική έκρηξη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, που επικαλείται υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, ο Λουκάς Παπαδήμος προωθεί μετριοπαθέστερη λύση για τους μισθούς, η οποία δεν θίγει τις κατώτατες αποδοχές, ούτε τον 13ο και 14ο μισθό, που θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά, εφόσον φυσικά υπάρξει συμφωνία με την τρόικα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, το σενάριο αυτό προτείνεται να προωθηθεί στη Βουλή με σχεδιο νόμου και όχι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και περιλαμβάβει την καταβολή κανονικά της αύξησης 2,5% απο τον ερχόμενο Ιούλιο στον κατώτατο μισθό που προβλέπει η γενική συλλογική σύμβαση εργασίας, το πάγωμα κατα την τριετία 2013-2015 του νέου κατώτατου μισθού παράλληλα με το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ