Ερντογάν: Αλλάζουμε το στρεβλό σύστημα διακυβέρνησης βαδίζοντας ενωμένοι - iefimerida.gr

Ερντογάν: Αλλάζουμε το στρεβλό σύστημα διακυβέρνησης βαδίζοντας ενωμένοι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενωτικός, παρά το διχαστικό αποτέλεσμα που του δίνει περιορισμένη νίκη στο δημοψήφισμα για τη διεύρυνση των αρμοδιότητών του, εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν σε διάγγελμα από την Κωνσταντινούπολη.

«Όλες οι ψήφοι είναι σημαντικές στο δημοψήφισμα», τόνισε εκφράζοντας την ελπίδα το αποτέλεσμα να ωφελήσει τη χώρα.

Χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην Ευρώπη, ο Ερντογάν εστειλε μήνυμα ότι «θα πρέπει όλοι να σεβαστούν την απόφαση του τουρκικού έθνους, ειδικά οι σύμμαχοί μας».

Και υπογράμμισε ότι θα συζητήσει το θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής με τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ και τον ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος Μπαχτσελί κι ότι θα το θέσει σε δημοψήφισμα, αν χρειαστεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι το στρεβλό σύστημα διακυβέρνησης της Τουρκίας θα αλλάξει και κάλεσε όλο τον τουρκικό λαό, τόσο όσους ψήφισαν «ναι» όσο και όσους ψήφισαν «όχι» να βαδίσουν μαζί και ενωμένοι στο μέλλον.
«Θέλω να ευχαριστήσω έναν έναν τους ψηφοφόρους μας», δήλωσε,κάνοντας λόγο για μια ιστορική απόφαση του τουρκικού λαού και τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση στην ιστορία της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα ανεπίσημα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο αριθμός των ψήφων υπέρ του «ναι» ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια, ήτοι 1,3 εκατομμύρια περισσότεροι ψήφοι έναντι του «όχι». Υποστήριξε ακόμη ότι η στήριξη των πολιτών για την συνταγματική αναθεώρηση αυξήθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία κι ότι σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία του «ναι» συνέβαλαν οι ψηφοφόροι του εξωτερικού.

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι όλα τα άρθρα της συνταγματικής αναθεώρησης θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, ορισμένα θα τεθούν σε ισχύ το Νοέμβριο του 2019.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ