Αντιπρόεδρος ΗΠΑ: Πρόκληση η πυραυλική δοκιμή της Β. Κορέας - iefimerida.gr

Αντιπρόεδρος ΗΠΑ: Πρόκληση η πυραυλική δοκιμή της Β. Κορέας

Φωτογραφία: AP/ Lee Jin-man
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προκλητική χαρακτήρισε ο Μάικ Πενς την αποτυχημένη πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προσγειώθηκε στη Σεούλ για τη δεκαήμερη περιοδεία του στην Ασία λίγες ώρες μετά την εκτόξευση πυραύλου στην οποία προχώρησε το πρωί της Κυριακής η Βόρεια Κορέα.

«Η πρόκληση αυτού του πρωινού από τη Βόρεια Κορέα είναι απλώς η τελευταία υπενθύμιση των κινδύνων που αντιμετωπίζει κάθε ένας από εσάς καθημερινά, στην υπεράσπιση της ελευθερίας του λαού της Νότιας Κορέας και την υπεράσπιση των ΗΠΑ σε αυτό το σημείο του πλανήτη», είπε ο Μάικ Πενς απευθυνόμενος σε στρατιώτες, στη βάση της Σεούλ.

Η αποτυχημένη απόπειρα της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει πύραυλο, ο οποίος εξερράγη στον αέρα, έγινε ενώ ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο προσεγγίζει τη χερσόνησο της Κορέας.

Ο Πενς τόνισε ακόμη ότι ποτέ δεν ήταν ισχυρότερη η αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να βοηθήσουν τη Νότια Κορέα. «Υπό τον πρόεδρο Τραμπ θα ξαναχτίσουμε τον στρατό μας, θα αποκαταστήσουμε το οπλοστάσιο της δημοκρατίας, θα δώσουμε στις ένοπλες δυνάμεις τους πόρους που χρειάζονται και αξίζουν για να πετύχουν την αποστολή τους», ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαικ Πενς Βόρεια Κορέα πύραυλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ