Το Αγιο Φως έφτασε στην Αθήνα -Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Αγιο Φως έφτασε στην Αθήνα -Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους [εικόνες]

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τιμές Αρχηγού Κράτους έγινε δεκτό στην Αθήνα το Άγιο Φως που έφτασε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με ειδική πτήση απο τα Ιεροσόλυμα.

Το Άγιο Φως πλαισίωναν τέσσερις Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, η συνοδεία του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννη Αμανατίδη, η υπουργός Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανού, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα και ο βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτή γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας. Στην αποστολή μετείχαν επίσης ο Βασίλειος Κόκκαλης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής. Το 'Αγιο Φως υποδέχθηκε, παρουσία πλήθους πιστών, ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Αθήνα -Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Φέρνοντας το 'Αγιο Φως στη φιλτάτη πατρίδα και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αγιωτάτης καθ' Ελλάδας Εκκλησίας κομίζουμε θερμές Πατριαρχικές ευχές και κάθε ευλογία εκ του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου του Κυρίου μας προς όλους», υπογράμμισε ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου, ο οποίος έκανε αναφορά στη σπουδαιότητα της Αφής του Αγίου Φωτός και ευχήθηκε να φωτίζει όλο τον κόσμο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Αθήνα -Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου για τα δεινά που περνάει ο τόπος μας.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Αθήνα -Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Μεταφέρουμε μήνυμα Ανάστασης, ζωής, χαράς, ελπίδας αλλά και αλληλεγγύης, αγάπης και ειρήνης σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται από τους πολέμους και τις στερήσεις, πέρα από εθνικότητα και φυλή», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, κατά την ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε για την υποδοχή του Αγίου Φωτός. «Μήνυμα συνύπαρξης, ανεκτικότητας και συνεννόησης, με ιδιαίτερη σημασία σε μια παγκόσμια συγκυρία, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας. Μήνυμα που εύχομαι να δυναμώνει την προσωπική προσπάθεια του καθενός από εμάς αλλά και τη συλλογική προσπάθεια και αγώνα που κάνουμε ως λαός για δημιουργία, προκοπή και ευτυχία», πρόσθεσε. «Είχα και φέτος την τιμή να εκπροσωπήσω την ελληνική κυβέρνηση στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός και στην παραλαβή του από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄, έχοντας ζήσει με την ελληνική αντιπροσωπεία αυτές τις μοναδικές στιγμές», δήλωσε ακόμη ο Γ. Αμανατίδης που έκλεισε ευχόμενος, «Καλή Ανάσταση και Λαμπρή! Χρόνια Πολλά».

Το Αγιο Φως έφτασε στην Αθήνα -Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ξεκίνησε το ταξίδι για την υπόλοιπη Ελλάδα

Μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 19:30, το Άγιο Φως θα συνεχίσει το ταξίδι του για την υπόλοιπη Ελλάδα. Πρώτος σταθμός για την Αττική το Μετόχι του Παναγίου Τάφου που βρίσκεται στην Πλάκα και από εκεί θα διενεμηθεί σε κάθε εκκλησία της Αττικής.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με ειδικές και προγραμματισμένες πτήσεις της Aegean σε όλη την Ελλάδα. Η άφιξή του στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζεται για τις 21:50.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αεροσκάφη θα ταξιδέψουν ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Σάμο, Χίο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.

Εκτιμάται ότι το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει σε κάθε τομέα της χώρας κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως και τις 22:30.

Δείτε βίντεο από την τελετή της αφής στα Ιεροσόλυμα:

Πηγή Φωτό: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άγιο Φως άφιξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ