Ασανζ: Πλήγμα στη δημοκρατία η επίθεση του διευθυντή της CIA στο WikiLeaks - iefimerida.gr

Ασανζ: Πλήγμα στη δημοκρατία η επίθεση του διευθυντή της CIA στο WikiLeaks

Φωτογραφία: AP/  Kirsty Wigglesworth
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στην επίθεση του νέου διευθυντή της CIA κατά του WikiLeaks έδωσε ο Τζούλιαν Ασανζ, χαρακτηρίζοντας τα λεγόμενα του Μάικ Πομπέο ως προσπάθεια να πληγεί η δημοκρατία στις ΗΠΑ.

«Αυτός ο παράλογος ορισμός σημαίνει πως όλοι οι σοβαροί ειδησεογραφικοί οργανισμοί (με εξαίρεση τα κρατικά ΜΜΕ) είναι ''μη-κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών'' -ο στόχος είναι να πάψουν να ισχύουν για τους εκδότες οι διατάξεις του Συντάγματος που τους προστατεύουν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ιδρυτής του WikiLeaks, μετά τις δηλώσεις του Πομπέο που κατηγόρησε την ιστοσελίδα ότι δρα σαν μια μη-κρατική «εχθρική υπηρεσία πληροφοριών».

Ο Ασάνζ απάντησε ότι η κατηγορία αυτή σηματοδοτεί μια επίθεση της CIA εναντίον της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου.

«Η ιστορία δείχνει τον κίνδυνο που ενέχει το να επιτραπεί στη CIA ή σε οποιαδήποτε υπηρεσία πληροφοριών (...) να γίνει ο μοναδικός κριτής του τι είναι αληθές ή τι είναι συνετό», συνέχισε ο Ασάνζ. Σε αυτή την περίπτωση «θα βλέπαμε καθημερινά να επαναλαμβάνονται πολλές ανόητες ενέργειες της CIA, οι οποίες οδήγησαν σε θανάτους, εκτοπισμούς, δικτατορία και τρομοκρατία», συμπλήρωσε. Η ομιλία του Πομπέο αποτελεί μια απόπειρα να καταπνιγεί η ελευθερία του λόγου, κατέληξε ο Ασάνζ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζούλιαν Ασάνζ Μάικ Πομπέο wikileaks
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ