Γαλλία: Hττα της Λεπέν βλέπουν δύο ακόμη νέες δημοσκοπήσεις - iefimerida.gr

Γαλλία: Hττα της Λεπέν βλέπουν δύο ακόμη νέες δημοσκοπήσεις

Φωτογραφία: Jean-Francois Badias/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη Μαρίν Λεπέν, βλέπουν ως τη μεγάλη χαμένη των γαλλικών εκλογών δύο νέες δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία Ifop-Fiducial, η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει ποσοστό 23% (μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα) στην προτίμηση ψήφου για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ενώ την ακολουθεί κατά πόδας ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος, Εμμανουέλ Μακρόν με ποσοστό της τάξης του 22,5%.

Τρίτοι στην προτίμηση ψήφου, με αμετάβλητο και οι δύο ποσοστό, έρχονται ο υποψήφιος της Δεξιάς ,Φρανσουά Φιγιόν και ο Ζαν-Λικ Μελανσόν της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με 19% έκαστος.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ωστόσο ο Μακρόν θα νικήσει τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο των εκλογών με ποσοστό 59% έναντι 41%.

Ήττα της Λεπέν στο δεύτερο γύρο βλέπει και η δημοσκόπηση της Odoxa, με τη διαφορά ότι σε αυτήν, ο Μακρόν προηγείται με 24,5% (αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας) της Λεπέν , που ατέχει το 23%. Στο ίδιο μοτίβο, ακολουθεί ο Μελανσόν με αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας και ποσοστό 19% ενώ ο Φιγιόν μένει σταθερός με 18,5%.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο γύρο, η ίδια δημοσκόπηση προβλέπει ότι ο Μακρόν θα νικούσε τη Λεπέν με ποσοστό που αγγίζει το 61%, ενώ αν στο δεύτερο γύρο περνούσε ο Φιγιόν, τότε και αυτός θα τη νικούσε αλλά με χαμηλότερο ποσοστό 52,5%.

Αλλά και στην περίπτωση να βρίσκονταν αντίπαλοι οι Μελανσόν και Λεπέν, η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου θα έκανε με ποσοστό αυτή τη φορά 58%.

Στην μάχη Μακρόν – Μελανσόν, ο Μακρόν θα επικρατούσε με ποσοστό 60%, ενώ αν αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο ήταν ο Φιγιόν θα αναδεικνυόταν νικητής με ποσοστό 67%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ