Ισλαμικό Κράτος: Ούτε μία απώλεια δεν έχουμε από την ρίψη βόμβας στο Αφγανιστάν - iefimerida.gr

Ισλαμικό Κράτος: Ούτε μία απώλεια δεν έχουμε από την ρίψη βόμβας στο Αφγανιστάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζει πως δεν υπέστη «ούτε μία απώλεια» από την ρίψη της μεγαλύτερης μη πυρηνικής βόμβας των ΗΠΑ στην Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν.

Ετσι διαψεύδει τις εκτιμήσεις τόσο των ΗΠΑ όσο και του υπουργείο Αμυνας του Αφγανιστάν που κάνουν λόγο για 36 νεκρούς τζιχαντιστές, αναφέροντας ότι είναι λανθασμένες οι εκτιμήσεις για το στρατηγείο του ISIS στη περιοχή.

«Πηγή ασφαλείας διέψευσε στο πρακτορείο ειδήσεων Amaq ότι σημειώθηκε οποιοσδήποτε θάνατος ή τραυματισμός από το χθεσινό αμερικανικό πλήγμα στη Νανγκαρχάρ», μετέδωσε το Amaq, αναφερόμενο στη ρίψη βόμβας MOAB GBU-43/B, της «μητέρας όλων των βομβών», όπως αποκαλείται από Αμερικανούς στρατιωτικούς.

Οι ΗΠΑ έριξαν την βόμβα με εκρηκτικό φορτίο περίπου 11 τόνων κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, που πιστεύουν ότι οι σήραγγες και τα σπήλαια της περιοχής χρησιμοποιούνται από το Ισλαμικό Κράτος ως καταφύγια.

Το αφγανικό υπουργείο Άμυνας εκτιμά πως τουλάχιστον 36 τζιχαντιστές του ΙΚ είχαν σκοτωθεί από τη ρίψη της αμερικανικής βόμβας ενώ και ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε σήμερα την επιχείρηση «πολύ πετυχημένη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Isis ισλαμικό κράτος ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ