Συρία: Εκκένωση πολιορκούμενων πόλεων από το στρατό και τους αντάρτες - iefimerida.gr

Συρία: Εκκένωση πολιορκούμενων πόλεων από το στρατό και τους αντάρτες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άμαχοι και ένοπλοι απομακρύνθηκαν σήμερα από τέσσερις πολιορκημένες πόλεις -τόσο από τους αντάρτες όσο και από τις δυνάμεις του Άσαντ- στη Συρία, βάσει συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Κατάρ και του Ιράν.

Λεωφορεία μετέφεραν χιλιάδες κατοίκους από δύο σιιτικές πόλεις, την Φούα και την Κεφράγια, στην επαρχία Ιντλίμπ, τις οποίες έχουν περικυκλώσει οι σουνίτες αντάρτες στα βορειοδυτικά της Συρίας, ενώ οι αντάρτες με τις οικογένειες τους άρχισαν να εγκαταλείπουν τη Μαντάγια και τη Ζαμπάντανι κοντά στην Δαμασκό.

Παρόμοιες συμφωνίες μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων του προέδρου Άσαντ και των σουνιτών ανταρτών έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες περιπτώσεις αμοιβαίας ανταλλαγής κατοίκων σε αρκετές περιοχές της Συρίας.

Συνολικά περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι πρόκειται να απομακρυνθούν βάσει της συμφωνίας αυτής που υπεγράφη τον Μάρτιο. Η εφαρμογή της καθυστέρησε εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών και της χημικής επίθεσης εναντίον της Χαν Σεϊχούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ