Εγκαταλείπουν και οι τελευταίοι την Αθήνα -Πασχαλινή ταλαιπωρία στο εθνικό οδικό δίκτυο [εικόνες] - iefimerida.gr

Εγκαταλείπουν και οι τελευταίοι την Αθήνα -Πασχαλινή ταλαιπωρία στο εθνικό οδικό δίκτυο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες του Πάσχα που επέλεξαν να πάνε στην Πελοπόννησο για τις ημέρες των εορτών, αφού δημιουργήθηκε μεγάλο μποτιλιάρισμα στην εθνική οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αυτοκίνητα στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας είναι ακινητοποιημένα και σχηματίζουν ουρά που ξεπερνάει τα 11 χιλιόμετρα. Συγκεκριμένα τα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων ξεκινούν από την έξοδο 4 Ασπροπύργου της Αττικής Οδού.
Οπότε χρειάζεται υπομονή για τους οδηγούς και τους επιβάτες.

Από τα διόδια της Κορίνθου και μετά, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, όπως τόνισε, πριν από λίγη ώρα, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τροχαίας Κορίνθου.
Σημειώνεται, ότι σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, έως τις 16:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις, για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου:
•Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.
•Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000).
•Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
•Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
•Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης -Καβάλας από το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα (Χ.Θ. 97+650).

Εγκαταλείπουν και οι τελευταίοι την Αθήνα -Πασχαλινή ταλαιπωρία στο εθνικό οδικό δίκτυο [εικόνες]  | iefimerida.gr 0
Εγκαταλείπουν και οι τελευταίοι την Αθήνα -Πασχαλινή ταλαιπωρία στο εθνικό οδικό δίκτυο [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
Εγκαταλείπουν και οι τελευταίοι την Αθήνα -Πασχαλινή ταλαιπωρία στο εθνικό οδικό δίκτυο [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Από χθες Μεγάλη Πέμπτη αυξημένη ήταν η κίνηση σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς ΚΤΕΛ, όπου έχουν προγραμματιστεί επιπλέον δρομολόγια. Την ίδια στιγμή σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές, ενώ ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Αυξημένη κίνηση στους δρόμους
Τη Μεγάλη Πέμπτη, χιλιάδες αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, ενώ η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή. Η κίνηση στις δύο κομβικές αρτηρίες που οδηγούν στην Πελοπόννησο και στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα ήταν μέχρι χθες το απόγευμα ιδιαίτερα αυξημένη με συνεχή ροή των οχημάτων.

Εξτρα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ
Στον σταθμό των ΚΤΕΛ του Κηφισού και των Λιοσίων τα λεωφορεία αναχώρησαν με πληρότητες της τάξεως του 100%. Οι υπεύθυνοι έχουν προγραμματίσει έξτρα δρομολόγια, που για ορισμένους προορισμούς αγγίζουν ακόμα και τα διπλάσια από αυτά που εκτελούνται σε καθημερινή βάση. Χθες και σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν και από τους δύο σταθμούς περισσότερα από 1.000 δρομολόγια, μεταφέροντας τουλάχιστον 50.000 άτομα στις περιοχές που έχουν επιλέξει για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα.

Κοσμοσυρροή και στο λιμάνια
Την ίδια ώρα, αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε και στους δρόμους της πρωτεύουσας που οδηγούν στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς χιλιάδες είναι οι εκδρομείς που επέλεξαν για τις διακοπές του Πάσχα τα νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, του Αργοσαρωνικού, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι και αργά χθες το βράδυ από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας αναχώρησαν 39 πλοία. Τα 23 από αυτά έφυγαν από τον Πειραιά και τα υπόλοιπα 16 από την Ραφήνα.

Το Λιμενικό βρίσκεται από τις προηγούμενες ημέρες σε επιφυλακή, προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς, ενώ συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μία ώρα νωρίτερα, στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου τους.

Σήμερα από τα λιμάνια της Αττικής έχουν προγραμματιστεί 41 δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα, 22 πλοία θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά, 13 από τη Ραφήνα και έξι από το Λαύριο.

Και με αεροπλάνα στα νησιά
Δημοφιλείς προορισμοί βάσει έξτρα πτήσεων και τσάρτερ είναι η Πάρος και η Κέρκυρα. Επίσης, στους δημοφιλείς προορισμούς συγκαταλέγονται και η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Λάρνακα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος.

Αυξάνεται η χωρητικότητα των αμαξοστοιχιών
Για τους επιβάτες που θα μετακινηθούν με τα τρένα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι και το πρώτο πρωινό δρομολόγιο του Μεγάλου Σαββάτου θα αυξήσει την χωρητικότητα των αμαξοστοιχιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ