Αμερικανικό ΥΠΟΙΚ: Ανοιχτή η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα -Μπορεί να έχει υποστηρικτικό ρόλο - iefimerida.gr

Αμερικανικό ΥΠΟΙΚ: Ανοιχτή η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα -Μπορεί να έχει υποστηρικτικό ρόλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ΗΠΑ δηλώνουν «ανοικτές» στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, δήλωσε ανώτερο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Περιμένουμε οι Ευρωπαίοι να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιλύσει τα οικονομικά της προβλήματα και θεωρούμε ότι το ΔΝΤ μπορεί να διαδραματίσει έναν υποστηρικτικό ρόλο. Θα εξετάσουμε κάθε ενδεχόμενη συμφωνία με ανοικτό μυαλό», είπε ο αξιωματούχος.
Ο αξιωματούχος μιλούσε υπό καθεστώς ανωνυμίας σε δημοσιογράφους ενόψει της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Οι ΗΠΑ, ο κυριότερος μέτοχος στο ΔΝΤ, μοιάζουν να μην αποκλείουν νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας από το Ταμείο, παρά τις επικρίσεις πολλών Ρεπουμπλικάνων για τα δύο προηγούμενα προγράμματα στήριξης, του 2010 και του 2012.
Την περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα και οι ευρωπαίοι εταίροι κατέληξαν σε «καταρχήν συμφωνία» για τις μεταρρυθμίσεις που καλείται να θέσει σε εφαρμογή η Αθήνα στο ασφαλιστικό και το φορολογικό για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ συμφωνία Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ