Αρχηγός της CIA: Τα Wikileaks είναι εχθρική μυστική υπηρεσία - iefimerida.gr

Αρχηγός της CIA: Τα Wikileaks είναι εχθρική μυστική υπηρεσία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Wikileaks είναι μια «εχθρική μυστική υπηρεσία», που βοήθησε τη Ρωσία, σύμφωνα με τον νέο διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο.

Στην πρώτη του ομιλία αφότου ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ο 53χρονος Πομπέο είπε ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ και ο Έντουαρντ Σνόουντεν «το μόνο που θέλουν είναι να συγκεντρώνουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Κι αδιαφορούν για τις ζωές που θέτουν σε κίνδυνο και τη ζημιά που προκαλούν στην εθνική ασφάλεια».

Αλλά τα πυρά του επικεφαλής της CIA κατά της Wikileaks, η οποία διαρρέει συχνά πυκνά απόρρητα έγγραφα στο διαδίκτυο, δεν σταμάτησαν εκεί. Όπως κατήγγειλε, η Wikileaks ενθαρρύνει τους οπαδούς της να αναζητούν θέσεις εργασίας στη CIA για να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες. Κι επεσήμανε ότι στόχος των κυβερνο-επιθέσεων είναι ως επί το πλείστον οι ΗΠΑ.

CIA Director: Time to call out WikiLeaks for what it is: A non-state hostile intelligence service often embedded by state actors like Russia pic.twitter.com/lVuDt2vzNm

«Είναι η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: η Wikileaks είναι μια μη κρατική εχθρική μυστική υπηρεσία, που υποστηρίζεται συχνά από κράτη όπως η Ρωσία», είπε αναφέροντας ως παράδειγμα το ρωσικό κρατικό δίκτυο RT (Russia Today), που συνεργάζεται ενεργά, όπως λέει, με τη Wikileaks.

Ο Τραμπ εγκωμίαζε τη Wikileaks

Οι δηλώσεις Πομπέο έρχονται σε ευθεία αντίθεση με εκείνες του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έκρυβε τη χαρά του στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τη διαρροή απ’ τη Wikileaks των e-mails της Δημοκρατικής αντιπάλου του, Χίλαρι Κλίντον.

Η υπόθεση, αν και δεν βρέθηκε κάτι το ενοχοποιητικό στα e-mails αυτά, ζημίωσε τη Χίλαρι. Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν ότι ρώσοι χάκερς υπέκλεψαν τα e-mails και τα έδωσαν στη Wikileaks, ώστε να γείρει η πλάστιγγα των εκλογών υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ