Γαλλία: Ο Φιγιόν πλησιάζει σε ποσοστά την Λεπέν -Μάχη στήθος με στήθος για 4 - iefimerida.gr

Γαλλία: Ο Φιγιόν πλησιάζει σε ποσοστά την Λεπέν -Μάχη στήθος με στήθος για 4

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ποσοστό 20% στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο της ερχόμενης Κυριακής, ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν πλησιάζει την Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Harris Interactive που δημοσιεύτηκε την Μεγάλη Πέμπτη.

Η πρόκριση της Μαρίν Λεπέν για τον δεύτερο γύρο της προεδρικής εκλογής απειλείται; Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται τώρα, μετά την δημοσίευση μιας νέας έρευνας που δείχνει ότι η ακροδεξιά ηγέτης οπισθοχωρεί κατά μια μονάδα σε μια εβδομάδα, ενώ ο Φρανσουά Φιγόν κερδίζει έδαφος.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν είναι πάντα πρώτος στην πρόθεση ψήφου, με 24%. Η Μαρίν Λεπέν χάνει μια μονάδα και βρίσκεται στο 22%.

Ο Φρανσουά Φιγιόν κερδίζει έδαφος και βρίσκεται στο 20%, ενώ ακριβώς πίσω του έρχεται ο νεοκομμουνιστής υποψήφιος Ζαν Λικ Μελανσόν με 19%. Αυτή είναι η βασική τετράδα των υποψηφίων που θα δώσει σκληρή μάχη για να προκριθεί στον πρώτο γύρο που θα γίνει σε μια εβδομάδα περίπου (Κυριακή του Θωμά).

Γαλλία: Ο Φιγιόν πλησιάζει σε ποσοστά την Λεπέν -Μάχη στήθος με στήθος για 4 | iefimerida.gr 0

Ο Φρανσουά Φιγιόν, πάντως, δίνει μια τελευταία απέλπιδα μάχη για να φτάσει στην δεύτερη θέση και να προκριθεί μαζί με τον Εμμανουέλ Μακρόν για τον δεύτερο γύρο. Η προεκλογική του ομάδα υπόσχεται ότι «θα τα δώσει όλα» μετά το σαββατοκύριακο του Πάσχα (συμπίπτει με το Ορθόδοξο) και θα πολλαπλασιάσει τα μηνύματα SMS και τη μέθοδο phoning, επαναλαμβανόμενα τηλεφωνήματα στους ψηφοφόρους. Αφισοκόλληση θα γίνει σε όλους τους σταθμούς των τρένων από το Μεγάλο Σάββατο ώστε να στοχευθούν οι ταξιδιώδες του Πάσχα. Στελέχη του Φιγιόν ετοιμάζουν επίσης 100 συγκεντρώσεις στην γαλλική επαρχία, ώστε να φτάσουν τα μηνύματα του υποψηφίου ως το τελευταίο σπίτι. Ο ίδιος ο Φιγιόν θα κάνει 4 ομιλίες σε μεγάλες πόλεις, Τουλούζ, Μοντπελιέ, Νίκαια, Λίλ. Σχεδιάζει επίσης να περάσει πολλαπλά μηνύματα με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα, ώστε να στοχεύσει στους καθολικούς ψηφοφόρους, αλλά και στους χριστιανούς ορθόδοξους που χτυπήθηκαν από επιθέσεις στην Αίγυπτο. Το τέλος του μαραθωνείου θα γίνει στο Παρίσι, σε εκδήλωση όπου ελπίζει να συμμετέχει και ο πρώην αντίπαλό του Αλέν Ζιπέ.


Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν καταρρέει στο 8% ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι κυμαίνονται μεταξύ 4% και 1%.

Γαλλία: Ο Φιγιόν πλησιάζει σε ποσοστά την Λεπέν -Μάχη στήθος με στήθος για 4 | iefimerida.gr 1

Στον δεύτερο γύρο, πάντως, που θα γίνει μια εβδομάδα αργότερα, νικητής φέρεται ο Εμμανουέλ Μακρόν με 67% ενώ η Μαρίν Λεπέν θα έπαιρνε 33%,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Εκλογές Φιγιόν Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ