Μοναστήρι του Αγίου Όρους με καθαρό εισόδημα...2 εκατομμύρια ευρώ! [φωτό] - iefimerida.gr

Μοναστήρι του Αγίου Όρους με καθαρό εισόδημα...2 εκατομμύρια ευρώ! [φωτό]

Μοναστήρι του Αγίου Όρους με καθαρό εισόδημα...2 εκατομμύρια ευρώ! [φωτό]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μοναστήρι με καθαρό εισόδημα...2 εκατομμύρια ευρώ! Η Ιερά Μονή Φιλοθέου στο Άγιο Όρος αποδεικνύεται από τους καλύτερους επιχειρηματίες αφού οι επενδυτικές της δραστηριότητες,της απέφεραν κέρδη που θα ζήλευε και ο καλύτερος μάνατζερ της αγοράς.

Η αποκάλυψη προέκυψε από έγγραφο που διαβιβάστηκε από τον κ. Βενιζέλο μετά από ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ενημέρωση για το εάν έχουν ελεγχθεί οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Ιεράς Μονής και οι συνθήκες εκμετάλλευσης υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδημούλης είχε ζητήσει να ενημερωθεί, για τον φόρο που έχει καταβάλει η μονή, επικαλούμενος δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η αγορά του σταθμού έγινε από τη Μονή με δάνειο υπερδεκαπλάσιο της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και στη συνέχεια η εκμετάλλευση του έγινε από εταιρεία η οποία, προκειμένου να απαλλαγεί από την καταβολή φόρου, συμφώνησε με όρο του συμβολαίου να καταβάλει στη Μονή το 90% των ακαθάριστων εσόδων.

Με το έγγραφό του, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, ότι «από τα στοιχεία της αρμόδια ΔΟΥ προκύπτει ότι για το οικονομικό έτος 2011 η Ιερά Μονή Φιλοθέου δήλωσε καθαρό φορολογητέο εισόδημα 1.794.748,09 ευρώ και ο αναλογών φόρος ανέρχεται σε 358.949,62 ευρώ».

Επίσης, όπως είπε, η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών ανέθεσε σε οικονομικό επιθεωρητή τη διενέργεια έρευνας εφαρμογής ή μη των φορολογικών διατάξεων από υπαλλήλους που υπηρετούν στις ΔΟΥ που εμπλέκονται στην οικεία υπόθεση.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ