Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Υγεία ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος - iefimerida.gr

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Υγεία ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίθετο με τις διαχρονικές πάγιες θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), είναι το προσχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, ζητεί να αποσυρθεί κάθε διάταξη που «θυμίζει ξεπερασμένες εποχές, επιβάλλει τη δυνατότητα του οικογενειακού γιατρού να παραπέμπει για εξέταση στον γιατρό ειδικοτήτων, συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, και μάλιστα όχι κατά πράξη και περίπτωση, αλλά με πάγια αντιμισθία». Πρέπει, επίσης, «άμεσα να απαλειφθεί κάθε διάταξη που δίνει τη δυνατότητα ιατρικής εξέτασης από μη ιατρικό προσωπικό».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, «είναι απαράδεκτο να γίνεται συνταγογράφηση από τις μαίες, οι οποίες είναι συνεργάτες των γιατρών και όχι αυτενεργούσες, καθώς επίσης είναι απαράδεκτο, ιατρικές προληπτικές εξετάσεις να συστήνονται από φαρμακοποιούς».

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αναφέρει ο κ. Βλασταράκος, πρέπει να αποσυρθεί από την ηλεκτρονική διαβούλευση, να τύχει επεξεργασίας και ευρείας διαβούλευσης με τους θεσμικούς φορείς και με τους φορείς που θα κριθούν να το υλοποιήσουν.

Το θέμα της ανάπτυξης της ΠΦΥ θα απασχολήσει τη συνδιάσκεψη των προέδρων των ιατρικών συλλόγων της χώρας με το ΔΣ του ΠΙΣ, στις 22 Απριλίου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ