Το Toyota Yaris ανανεώθηκε και ξεκινά από 12.000 ευρώ [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Toyota Yaris ανανεώθηκε και ξεκινά από 12.000 ευρώ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον ανταγωνισμό στα υπερ- μίνι να γίνεται όλο και πιο έντονος η ανανέωση για το Toyota Yaris έρχεται την κατάλληλη στιγμή.

Πρόκειται για το δημοφιλέστερο μοντέλο συνολικά στην ελληνική αγορά, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τη Δυτική Ευρώπη οι Ιάπωνες θέλουν να επαναλάβουν την περσινή τους επιτυχία (208.000 πωλήσεις, μερίδιο αγοράς 6,5% στην κατηγορία).

Έτσι, μετά από 6 χρόνια λογικό είναι το Yaris (που κατασκευάζεται στην Γαλλία από το 2001) να αποκτά μια πιο φρέσκια εμφάνιση, ενώ ενδιαφέρον είναι πως για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό facelift θα υιοθετηθεί και στην ιαπωνική έκδοση Vitz. H Toyota ισχυρίζεται πως η ανανέωση περιλαμβάνει 900 και πλέον νέα εξαρτήματα και στοιχεία, ενώ με την πρώτη ματιά εντοπίζει κανείς τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, την πιο φαρδιά μάσκα, τους νέους προβολείς ομίχλης με τα LED ημέρας, τη νέα πίσω πόρτα, και τα διαφορετικά φωτιστικά σώματα.

Το Toyota Yaris ανανεώθηκε και ξεκινά από 12.000 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέες επενδύσεις και χρώματα, καινούργιοι αεραγωγοί, αναβαθμισμένα όργανα με μπλε φωτισμό και νέα έγχρωμη οθόνη TFT (στάνταρ από την έκδοση Active), καθώς και καινούργια χειριστήρια.

Παράλληλα οι μηχανικοί της Toyota για το υβριδικό Yaris έχουν προχωρήσει σε νέα χαρτογράφηση του ηλεκτρικά υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης, σε καινούργιες ρυθμίσεις της ανάρτησης για καλύτερη απόσβεση και ποιότητα κύλισης, ενώ για την μείωση των κραδασμών και του θορύβου υπάρχουν νέες βάσεις στήριξης των κινητήρων. Από πλευράς χώρων δεν έχει αλλάξει κάτι, αφού οι εξωτερικές διαστάσεις παραμένουν ως έχουν, καθώς δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο πλαίσιο.

Το Toyota Yaris ανανεώθηκε και ξεκινά από 12.000 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

H γκάμα των κινητήρων ξεκινά με την αναβαθμισμένη έκδοση των 1.000 κυβικών, τη diesel 1.4 D-4D, καθώς και την Hybrid, στην οποία αναλογεί το 40% των συνολικών πωλήσεων του Yaris στην Ευρώπη. Τα σημαντικά νέα αφορούν το ολοκαίνουργιο σύνολο βενζίνης των 1.500 κυβικών, που αντικαθιστά το γνωστό 1.33, κατασκευάζεται στην Πολωνία, αποδίδει 111 ίππους, εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 11,0 δευτερόλεπτα και είναι εμφανώς προσανατολισμένος στην οικονομία.

Το Toyota Yaris ανανεώθηκε και ξεκινά από 12.000 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το ανανεωμένο Yaris θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από τα τέλη του μήνα με τις τιμές να ξεκινούν από 12.000 € για την έκδοση 1.0 VVT-i, από 13.100 € για την 1.5 Dual VVT-ie, από 16.200 € για την 1.4 D-4D και από 16.690 € για την 1.5 Hybrid.

Το Toyota Yaris ανανεώθηκε και ξεκινά από 12.000 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Το Toyota Yaris ανανεώθηκε και ξεκινά από 12.000 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 4



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Toyota Yaris Toyota
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ