Ο Ολάντ δεν κατόρθωσε να βρει δουλειά στην Σεγκολέν Ρουαγιάλ -Εχασε τη θέση στον ΟΗΕ - iefimerida.gr

Ο Ολάντ δεν κατόρθωσε να βρει δουλειά στην Σεγκολέν Ρουαγιάλ -Εχασε τη θέση στον ΟΗΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες εβδομάδες πριν η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ αποχωρήσει από την εξουσία και χάσει τη θέση της υπουργού Ενέργειας και η πρώην σύντροφός του Σεγκολέν Ρουαγιάλ, οι προσπάθειες που έκανε ο γάλλος πρόεδρος για να της βρει μια νέα δουλειά απέβησαν άκαρπες.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ δεν θα είναι τελικά επικεφαλής στο Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την ανάπτυξη (Pnud). Η υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος είχε θέσει υποψηφιότητα για να διευθύνει το Pnud που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Τελικά τη θέση κέρδισε ο γερμανός Achim Steiner, πρώην διευθυντής του Pnud, ο οποίος επελέγη την Τετάρτη 12 Απριλίου.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ είχε ανακοινώσει από τις 24 Μαρτίου ότι είχε θέσει υποψηφιότητα. «Είναι μια υποψηφιότητα σε συνέχεια της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή, COP21», την Διάσκεψη που διοργάνωσε το Παρίσι στα τέλη του 2015, είχε εξηγήσει.

Το Pnud είναι το μεγαλύτερο τμήμα του ΟΗΕ και δημιουργήθηκε το 1965, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Στόχος του είναι η εξάλειψη της φτώχειας και της ανισότητας στον κόσμο, ενώ δρα και για την βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημοκρατία και το κλίμα.

Ο Ολάντ δεν κατόρθωσε να βρει δουλειά στην Σεγκολέν Ρουαγιάλ -Εχασε τη θέση στον ΟΗΕ | iefimerida.gr 0

«Λυπάμαι φυσικά, δεν αντιστοιχεί σε αυτό που είχαμε συμφωνήσει, αλλά έτσι είναι η ζωή», δήλωσε η γαλλίδα υπουργός και πρώην σύντροφος του Ολάντ με τον οποίο έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ πρόσθεσε ότι «η διαδικασία δεν τελείωσε» και έκρινε ότι «είναι λίγο περίεργο» που ένας άνδρας κατέλαβε τη θέση ενώ, όπως είπε, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες της είχε πει ότι «η θέση θα πάει σε μια γυναίκα». «Γι'αυτό και είχα θέσει υποψηφιότητα», πρόσθεσε.

«Φαίνεται ότι ένας άνδρας βοηθήθηκε από τη χώρα του, με δεδομένο ότι η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος χορηγός του Pnud», εξήγησε.

«Σε κάθε περίπτωση, θα βρω την ευκαιρία να θέσω στην υπηρεσία της μάχης για το Κλίμα και τα διεθνή προβλήματα τις δυνάμεις μου. Εχω άλλες πίστες, άλλες δυνατότητες», πρόσθεσε.

Ο γερμανός διπλωμάτης Achim Steiner, 55 ετών, είναι ειδικός στα θέματα περιβάλλοντος και υπήρξε γενικός διευθυντής του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Κλίμα (PNUE) μεταξύ 2006 και 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολάντ Σεγκολέν Ρουαγιάλ ΟΗΕ έχασε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ