Συνεδριάζει του υπουργικό Συμβούλιο -Οδηγίες Τσίπρα σε υπουργούς - iefimerida.gr

Συνεδριάζει του υπουργικό Συμβούλιο -Οδηγίες Τσίπρα σε υπουργούς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS

Οδηγίες για τα επόμενα βήματα και εκτενή αναφορά στις πτυχές της συμφωνίας αναμένονται από τον πρωθυπουργό προς τους υπουργούς, στην-κεκλεισμένων των θυρών- συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ξεκινά στις 9 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida βούληση του Αλέξη Τσίπρα είναι να περιγράψει εκτενώς και με τον πιο επίσημο τρόπο τα όσα θα περιλαμβάνει η συμφωνία και τα βήματα που απομένουν στη διαπραγμάτευση με απώτατο στόχο τη ρύθμιση για το χρέος.

Και εν συνεχεία, να δώσει το στίγμα για τους στόχους που αφορούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ήδη στην Κεντρική Επιτροπή ο πρωθυπουργός προϊδέασε για τις πρωτοβουλίες στη Συνταγματική αναθεώρηση, στην εξυγίανση της πολιτικής ζωής, μεταρρυθμίσεις στην υγεία κ.α ενώ αρμόδιες πηγές επισημαίνουν πως θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη «με στόχο η χώρα να βγει από την επιτροπεία».

Οι...εντολές

Το πολιτικό μήνυμα που επιδιώκει να στείλει επί της ουσίας ο πρωθυπουργός είναι ότι πρέπει όλα τα υπουργεία να ανεβάσουν στροφές, αφού ο ίδιος θεωρεί ότι μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για εκτίναξη της ελληνικής οικονομίας.

Θωρείται σίγουρο πως θα εστιάσει στο γεγονός πως βουλευτές και υπουργοί διανύουν τα τελευταία μέτρα μιας δύσκολης διαδρομής. Ενώ η εφαρμογή των αντιμέτρων αλλά και η προοπτική της συγκεκριμενοποίησης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος θα αποτελέσει το βασικό κυβερνητικό «θετικό» αφήγημα ενόψει των ψηφοφοριών που θα ακολουθήσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υπουργικό συμβούλιο συνεδρίαση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ