Ο Λ. Οίκος κατηγορεί τη Μόσχα ότι στήριξε το αποτυχημένο πραξικόπημα στο Μαυροβούνιο - iefimerida.gr

Ο Λ. Οίκος κατηγορεί τη Μόσχα ότι στήριξε το αποτυχημένο πραξικόπημα στο Μαυροβούνιο

Φωτογραφία: Pablo Martinez Monsivais/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζει την διπλωματική επίθεση στη Μόσχα, ο Λευκός Οίκος την ώρα μάλιστα που ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν δέχτηκε να συναντηθεί με τον υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεχ Τίλερσον.

Αυτή τη φορά ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του στοιχεία, που επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή της Ρωσίας στο αποτυχημένο πραξικόπημα στο Μαυροβούνιο τον περασμένο Οκτώβριο.

«Ανησυχούμε πολύ για το θέμα της ρωσικής παρέμβασης στις εκλογές του Οκτωβρίου στο Μαυροβούνιο» δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Επικαλέστηκε δε «αξιόπιστες πληροφορίες», που αναφέρουν τη στήριξη της Μόσχας στο πραξικόπημα.

Ωστόσο, τον Φεβρουάριο, ο ειδικός εισαγγελέας του Μαυροβουνίου Μιλίβογιε Κάτνιτς είχε ανακοινώσει «κρατικά όργανα» της Ρωσίας εμπλέκονταν στη συνωμοσία που είχε ως απώτερο στόχο να αποτραπεί η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Κάτι που έγινε μόλις χθες, με τον Ντόναλντ Τραμπ να υπογράφει τη συμφωνία, που έκανε το Μαυροβούνιο το 29ο μέλος του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λευκός Οίκος Τραμπ Μαυροβούνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ