ΝΔ: Η απάντηση Τσακαλώτου στον Μητσοτάκη δείχνει ότι τελεί στα όρια του πανικού - iefimerida.gr

ΝΔ: Η απάντηση Τσακαλώτου στον Μητσοτάκη δείχνει ότι τελεί στα όρια του πανικού

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απάντηση του κ. Τσακαλώτου δείχνει ότι τελεί σε πανικό και λέει ψέματα για το χρέος, ανέφεραν πηγές από την ΝΔ, μετά την απάντηση του υπουργού Οικονομικών στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Μητσοτάκη.

«Όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι απάντησαν ότι δεν υπάρχει τίποτα για το χρέος. Πήγαν τα έδωσαν όλα για ένα τέταρτο πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς να πάρουν κάτι για το χρέος» τόνιζαν επίσης.

Για το θέμα της Εξεταστικής για την Υγεία, οι ίδιες πηγές εξέφραζαν τον προβληματισμό γιατί δεν επιθυμεί η κυβέρνηση την διερεύνηση της τελευταίας διετίας, όταν η ΝΔ αποδέχεται εξ ολοκλήρου την έρευνα και ψηφίζουμε να διερευνήσει η Επιτροπή όλα και όλους. «Γιατί εμείς θέλουμε να είναι όλα στο φως», καταλήγουν, πηγές της ΝΔ.

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ στη Βουλή ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για ανακρίβειες στο ζήτημα του χρέους: «Μα ποτέ δεν ακούτε κανέναν Ευρωπαίο ή του ΔΝΤ; Δεν έχει ακούσει κανείς από εσάς που λένε ότι τίποτα δεν είναι συμφωνημένο, μέχρι όλα να συμφωνηθούν; Δεν την ακούσατε αυτή την έκφραση;» είπε ο κ. Τσακαλώτος και επικαλέστηκε τις δηλώσεις Νταϊσελμπλουμ, μετά από τη Μάλτα, ότι τώρα αρχίζουν οι συζητήσεις για το χρέος, στις νέες συναντήσεις με το ΔΝΤ, «και όλα θα συμφωνηθούν σε ένα τελευταίο Eurogroup; Δεν ξέρω αν θα είναι στις 22 Μαϊου ή θα υπάρξει και ένα έκτακτο Eurogroup».

«Aλλά, γιατί βιάζεστε να πείτε ότι έχουμε αποφασίσει για το χρέος; Που το ξέρετε ότι έχουμε αποφασίσει για το χρέος; Από πού προκύπτει; Άλλη μια φορά, αντί να έρθετε εδώ και να συζητήσετε τι πρέπει να διεκδικήσουμε για το χρέος, τι είναι τα αντίμετρα, το μόνο που κάνετε είναι πως θα βοηθήσετε να πάει χειρότερα η οικονομία. Και να ρίχνετε σε εμάς την ευθύνη ότι έχουμε καθυστερήσει την διαπραγμάτευση, όταν όλοι οι Ευρωπαίοι, ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα βγαίνουν βουλευτές του και λένε ότι ο τσακωμός της Γερμανίας και του ΔΝΤ δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο αυτή την αξιολόγηση» είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Είναι κρίμα που θεωρείτε ότι δεν είστε λαϊκιστές. Νομίζω ότι μόνο στο μυαλό σας δεν είστε λαϊκιστές. Εγώ βλέπω συνεχώς έναν τόνο, έναν τρόπο συζήτησης, έναν τρόπο που πολιτεύεστε, που θυμίζει τις χειρότερες εποχές της παράδοσής σας και οι χειρότερες αυτές εποχές ήταν αρκετά κακές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ